Pentru a avea rinichi sănătoși, trebuie să țineți cont de aceste lucruri

Rinichii sunt organe pereche ce au un rol foarte important în buna funcționare a organismului uman. Printre funcțiile de bază ale acestui organ-filtru se numără curățarea sângelui de toxine, microbi și infecții, reglementarea nivelului apei și a sărurilor din sânge.

Cei mai mulți dintre noi avem aceste obiceiuri proaste, dar nu ne dăm seama cât de dăunătoare sunt acestea pentru sănătatea noastră. Să renunțăm, deci, la aceste obiceiuri care ne afectează grav rinichii și starea de sănătate a întregului organism.

Obiceiuri proaste ce afectează rinichii

1. Consumul de alcool și fumatul

De nenumărate ori a fost dovedit faptul că fumatul şi consumul de alcool ne afectează negativ sănătatea. Obiceiurile proaste afectează funcţia renală, deoarece, rinichii nu pot face față numărului mare de substanțe toxice ce atacă organismul.

2. Privarea de somn

Lipsa de somn poate provoca apariția bolilor de rinichi – în timpul nopții se reînnoiesc țesuturile rinichilor, și atunci când nu dormim suficient, acest proces nu este realizat în întregime.

3. Consumul exagerat de cofeină

Cofeina are proprietăți diuretice puternice care deshidratează organismul și provoacă rinichii să lucreze în zadar. Acest fapt creează o povară suplimentară pentru rinichi.

4. Modul pasiv de viață

Pentru a restabili circulația bună a sângelui, e nevoie ca la fiecare oră să facem mici exerciții sau gimnastică. Exercițiile fizice făcute regulat vor preveni apariția pietrelor la rinichi.

5. Cantitățile excesive de sodiu

Principala sursă de sodiu pentru om este sarea. Dar, dacă se face abuz de sare, rinichii nu mai fac față funcției de reglementare a apei și sărurilor din sânge.

6. Consumul insuficient de apă

Pentru buna funcționare a rinichilor, precum și a tuturor organelor, trebuie să bem o cantitate suficientă de apă. Apa literalmente spală toată mizeria din organism!

SURSA: exclusivenews.ro