Pentru fiecare înfrângere, există o victorie; pentru fiecare tristețe există o bucurie iar atunci când crezi că totul este pierdut există Dumnezeu

Dumnezeu nu ne lasă în perioadele noastre de dezamăgiri. În schimb, El este acolo.
El are gânduri bune cu privire la noi.
El are planuri pentru viitorul nostru.
El vrea ca noi să continuăm cu viaţa şi să nu renunţăm, să avem speranţă pentru ce ne aşteaptă, chiar dacă azi lucrurile nu par prea bune. Cheia este să ne uităm la El, să ştim că El ne iubeşte şi are grijă de noi, că El ne va purta în viitor.

Noi nu suntem destinaţi să ne oprim din trăit, să renunţăm la speranţă, ci mai degrabă să continuăm în credinţă şi încredere. El va vindeca. Lucrurile se vor schimba. Viaţa va continua, iar speranţa ne aşteaptă în viitor.

Foarte mult depinde de cum reacţionăm la dezamăgiri. Ne ridicăm şi luptăm? – Având încrederea că Dumnezeu ne va arăta ceva bun şi ne va binecuvânta? Ori ne prăbuşim în milă de sine şi începem să ne plângem?

În vremuri de încercări, ar trebui să ne rugăm mai puţine rugăciuni de genul „Mângâie-mă, Doamne” – genul de rugăciuni, „Doamne, ajută-mă să mă simt bine” gen de rugăciuni – dar mai degrabă „Modelează-mă, Doamne” rugăciuni. Cu alte cuvinte, „Foloseşte aceasta să mă faci mai mult ca tine, Isus.”

De asemenea să nu uităm că Dumnezeu s-ar putea să aibă nişte surprize pentru noi. El s-ar putea să lucreze în culise în moduri pe care nu le vezi sau ne le înţelegi. Aşa că pur şi simplu trebuie să ne încredem în El, să ştim că El ştie ce face, chiar dacă noi nu ştim.