Pentru fiecare minut de furie pierzi 60 de secunde de fericire

Oricine poate deveni furios, asta e usor, dar sa fii furios pe persoana potrivita in masura potrivita, la timpul potrivit, pentru motivul potrivit si in modul potrivit – nu e la indemana oricui si nu este usor.

Furia sau „picătura care umple paharul” o întâlnești zilnic în trafic, la serviciu, pe strada, poate și acasă. Poate ai simtit si tu gustul ei amar si urmarile ei nefaste. Furia este acea emotie negativa care scoate la iveala toate frustrarile omului .

Furia schimba omul, il face de nerecunoscut, făcându-l sa-si piarda limitele si calea. Frustarea, supărarea, lasitatea sau minciuna, toate dogmele intunecate se transforma in furie de moment sau de lunga durata – acea furie care iti intuneca mintile si te rupe de realitate. Chiar si neputinta poate duce uneori la furie.

Am vazut parinti furiosi pe prichindeii sau adolescentii lor pentru fapte banale, fara importanta, am vazut parinti urland la bebetusii lor care ii deranjau cu plansetul lor de copil fara aparare, am vazut „copii” maturi aruncandu-si furia pe batranii lor parinti.

Furia nu cunoaste limita. Uiti in momentul acela ce e important, uiti ca esti om, iti pierzi controlul, te transformi intr-o bestie din care este greu sa redevii cel care ai fost. Ajutorul unui prieten bun este crucial. Cu intelegere si tact pot alunga fiara din om si il pot readuce inapoi pe cel ratacit. E greu, dar nu imposibil. Importanta este existenta increderii reciproce dintre cei doi.

Foarte rar, furia se manifesta atunci cand trebuie, cat trebuie si asupra celui care trebuie. Sunt raritati demne de urmat. Ei dau dovada de o remarcabila stapanire de sine, de putere si vointa. Este indicat sa te eliberezi de furie, dar nu indreptandu-o asupra persoanelor nevinovate sau fara aparare.

Furia nu este o solutie, capacitatea de a gestiona situatia este o arta.

„Daca esti deprimat, traiesti in trecut. Daca esti nerabdator, traiesti in viitor. Daca esti impacat, traiesti in prezent.” — Lao Tse

sursa – http://www.calatoriaspresine.ro/2017/04/01/fiecare-minut-de-furie-pierzi-60-de-secunde-de-fericire/