Persoanele care au un animal de companie, trăiesc mai mult si sunt mai fericiți

Iubitorii de animale nu îşi pot vedea viaţa fără o pisică sau un câine de companie. Deşi cei din tabăra adversă îi pot considera pe aceştia nesăbuiţi, animăluţele intră în viaţa noastră cu un întreg arsenal de beneficii pentru sănătate şi fericire.

Dacă ai un prieten cu blăniţă în viaţa ta, ştii bine că animalele de companie au capacitatea de a-ţi îmbunătăţi starea de spirit, lucru dovedit ştiinţific.

„În primul rând sunt diferenţe foarte mari de percepţie asupra câinilor şi pisicilor. Întotdeauna suntem împărţiţi în două echipe, mai rar se întâmplă să fim micşti. Mai precis, cei care iubesc câinii au nevoie de un companion care să le ofere afecţiune, pe când cei care preferă pisicile sunt ceva mai independenţi. Oamenii se ceartă între ei, sunt egoişti, se urăsc, însă acasă, lumea este cu totul altfel, pentru că animăluţele de companie sunt veşnic copii şi răspund cu afecţiune.

Ne menţin sănătoşi

Posesorii de animale de companie au un nivel mai ridicat de anticorpi care luptă împotriva infecţiilor. De asemenea, cercetătorii de la Universitatea de Medicină şi Sănătate Publică din Wisconsin au descoperit că un copil cu risc de a dezvolta alergii respiratorii sau astm are şanse reduse de a dezvolta eczeme dacă încă din primii ani de viaţă trăieşte cu un câine în casă.

Ne ajută să devenim empatici

Copiii care au un câine sau o pisică devin mai protectivi deoarece învaţă de la o vârstă fragedă că toate fiinţele vii au nevoie de confort şi simt durere. Acest lucru îi ajută să vadă lucrurile şi din punctul de vedere al altora.

Unesc familiile

Concret, animalele de companie furnizează pachete de beneficii emoţionale pentru oamenii pe care îi iubesc. Aceştia au o mai mare stimă de sine, tind să fie mai puţin solitari şi sunt mai conştiincioşi, sunt de părere specialiştii. Mai mult decât atât, câinii şi pisicile contribuie la creşterea nivelului de oxitocină, care ajută la ameliorarea durerilor, scăderea tensiunii arteriale şi al hormonului de stres.