Pierderea unui animal de companie iubit poate fi o experiență sfâșietoare. Cum să îi faci față

Animalele de companie sunt pe bună dreptate membri ai familiei. Cu toate acestea, deși îi putem trata ca pe membrii familiei, este posibil ca mulți oameni să nu-i vadă ca atare. Da, îi iubesc, dar nu-i văd la fel de valoroși ca o ființă umană. Dacă animalul tău moare, va fi devastator emoțional pentru tine. Să recunoaște, când un animal de companie moare, nu i se acordă aceeași valoare ca moartea umană.

Oamenii nu te vizitează pentru a te consola. Ei nu își măsoară cuvintele în timp ce vorbesc despre moartea animalului tău de companie. Pentru ei, este atât de natural și lipsit de valoare. Dar nu pentru tine.

Cu toate acestea, dacă ești un bun prieten al unei persoane care și-a pierdut animalul de companie, atunci știi mai bine. Probabil că vă gândiți la modalități de a le consola și a le face să se simtă mai bine. Ei bine, iată câteva dintre lucrurile pe care le puteți face pentru a le face să se simtă mai confortabil cu dvs. după această experiență teribilă care schimbă viața:

1. Măsurați-vă cuvintele
După cum s-a menționat mai devreme, majoritatea oamenilor nu își măsoară cuvintele atunci când vorbesc cu cineva care și-a pierdut animalul de companie. Vor spune doar ceva de genul că a fost un animal sau că poți lua un alt animal de companie oricând dorești. Acest lucru nu face ca durerea să dispară, ci doar o înrăutățește. Pe deasupra, ele par lipsite de inimă. Deci, nu spune nimic fără să te gândești. Dacă pierdeți cuvintele, lăsați-i să vorbească și puteți asculta pur și simplu.

2. Respectă legătura
Încercați să înțelegeți legătura pe care o persoană a împărtășit-o cu animalul său de companie. Fiecare dintre aceste momente creează o legătură de neprețuit între animalul de companie și proprietar. Deci, înțelegeți gravitatea situației. Cât de greu ar fi pentru o persoană să facă față pierderii unui astfel de prieten inseparabil! Odată ce îți dai seama de profunzime, poți recunoaște mai bine durerea.

3. Înțelegeți durerea
Nu toată lumea se ocupă de durere în același mod. Există oameni care pot suprima durerea și își pot continua viața în câteva zile. Unele persoane pot deveni prea deprimate și trebuie să meargă la terapeut. Pentru alții, poate dura săptămâni să iasă din durere. Fiecare are propriul său mod de a face față durerii. Nu vă grăbiți – încercați să îi lăsați să-și ia timpul. Să știți că lucrează prin el – lăsați-l să se întâmple încet. Fii respectuos cu persoana îndurerată. Acesta este cel mai bun tip de sprijin pe care și-l doresc.