Pisicile pot vedea și simți lucruri care sunt invizibile pentru noi

Pisicile sunt considerate de mulți simboluri ale misticismului datorită corpului lor elegant și flexibil, precum și a privirii lor care pot „magnetiza” pe oricine … Într-adevăr, după cum arată datele științifice recente, există un alt motiv pentru care pisicile au un titlu de creaturi „misterioase”. Totul pentru că pisicile văd lucruri pe care nu le putem vedea cu ochii noștri!

Pisicile, ca și alte animale, au capacitatea de a vedea dungi psihedelice pe flori sau modele fanteziste pe aripile păsărilor, care sunt invizibile viziunii umane. Secretul din spatele super-viziunii prietenilor noștri cu patru picioare este lumina UV.

Potrivit unui studiu recent, pisicile, precum și câinii și alte animale, pot percepe acest tip de lumină pe care oamenii nu o pot.

“Există o mulțime de lucruri care reflectă radiațiile UV, pe care unele animale sensibile le pot vedea, în timp ce noi nu suntem”, a spus Ronald Douglas, profesor de biologie la City University of London și co-autor al studiului.

„De exemplu, acestea pot fi anumite modele pe flori care arată unde este nectarul sau urme de urină ale unui animal. De asemenea, renii pot vedea urșii polari pe măsură ce zăpada reflectă radiațiile UV, în timp ce blana albă nu. ”

Prin urmare, pisicile, câinii și renii pot detecta cu ochii lor animale cu blană albă, în timp ce majoritatea oamenilor vor vedea doar … zăpadă albă. Douglas, care este specializat în optică, și Glen Jeffery, profesor de neuroștiințe, susțin că pisicile, câinii, aricii, rozătoarele, liliecii, nevăstuicile pot detecta niveluri semnificative de radiații ultraviolete.