Plante pe care trebuie să le ai în casă. Alungă energiile negative, aduc prosperitate și sănătate

Plantele de interior fac parte din  „sistem natural de menţinere a vieţii”, fenomen prin care acestea absorb particulele nocive din aer, concomitent cu transformarea dioxidului de carbon în oxigen. În timp ce unele plante sunt adevarati vampiri energetici care ne adancesc depresiile, altele ne ajuta sa ne revenim in perioadele de traume psihice si fizice și ne dau o stare generala de bine.

Feriga de cameră
Acest tip de ferigă este atât un excelent filtru pentru curăţarea aerului de praf cât şi un protector împotriva radiaţiilor emise de aparatura electrocasnică.

Dracaena
Toate cele peste 40 de soiuri de Dracaena sunt extrem de arătoase în ghiveci. Acestea sunt printre cele mai redutabile plante de interior deoarece curăţă aerul de numeroase substanţe chimice.

Limba soacrei . Denumită şi planta-şarpe, aceasta este una dintre cele mai rezistente plante de interior, rezistând timp îndelungat fără a fi udată. Poate curăţa în mod eficient aerul de aldehidă formică, benzen, xylen şi tricloretilenă.

Mușcata te scapă de durerile de cap. Muscata este o alta planta benefica de vedere energetic. Specialistii spun că daca stam 10-15 minute langa o muscata cu flori rosii sau albe ne va lua toata oboseala si nu ne va mai durea capul.

Violetele ne echilibreaze stările emoționale. Nu suporta in casa energiile inferioare, pasiunile exagerate, scandalurile. Nu suporta nici atitudinea prea familiara fata de ele, deci nu are rost sa la mangaiati frunzele catifelate pentru ca se supara si se imbolnavesc. Violetele pot sa ne echilibreze starile emotionale, in schimb se intristeaza ele.

Aloe Vera te ține departe de accidente. Aloe Vera este o planta-minune, care are numeroase proprietăţi farmaceutice. Însă se spune că un ghiveci cu aloe îţi fereşte casa de influenţele negative exterioare şi previne accidentele casnice.