Plantele de care aveți nevoie pentru curățarea aerului și eliminarea toxinelor din cameră

Știm cu toții că plantele produc oxigen. Dar puțini știu că sunt în stare să curățe aerul din locuințe de mucegai și toxine, ceea ce reprezintă un lucru foarte bun pentru sănătate. În plus, plantele curăță aerul de praf, de mirosul de vopsea etc.

NASA a făcut un studiu asupra plantelor de apartament și a concluzionat că unele dintre acestea sunt mai bune decât altele în curățarea aerului și eliminarea toxinelor din cameră.

Mai jos puteți citi despre 6 plante pe care ar trebui să le aveți acasă.

Aloe Vera – este foarte bună pentru creșterea nivelului de oxigen în locuință, deoarece absoarbe dioxidul de carbon, formaldehida și monoxidul de carbon. Nouă purificatoare de aer pot fi înlocuite cu o singură plantă – Aloe Vera.

Ficus (Ficus Elastica) – această plantă nu are nevoie de multă lumină și o puteți întreține cu ușurință. Este destul de eficientă în purificarea aerului de formaldehidă. Dar vă recomandăm să o evitați dacă aveți animale de companie sau copii mici, deoarece frunzele sale pot fi otrăvitoare.

Iedera (Hedera Helix) – este una pe care trebuie să o aveți neapărat. Dacă achiziționați această plantă, în timp de șase ore ea va elimina 60% din toxinele din aer.

Limba soacrei (Sansevieria Trifasciata) – este foarte rezistentă și, de asemenea, ar trebui să fie prezentă în casă. Ea poate efectua fotosinteza la lumină minimă. Este minunat să o țineți în dormitor, deoarece aceasta produce oxigen și în timpul nopții.

Crinul păcii (Spathiphyllum “Mauna Loa”) – această floare elimină toxinele din aer, formaldehida, precum și tricloretilena.

sursa: exclusivenews.ro