Poți să fii furios pentru ceea ce nu ai sau să fii recunoscător pentru ceea ce ai. Alegerea îți aparține

Este in firea umana sa ne dorim mai mult si mai bine. Dar aceasta aspiratie aduce cu sine nemultumire. Rationamentul care sta in spate este: ceea ce am este insuficient, ma nemultumeste si de aceea imi doresc mai mult. Invata cum sa fii multumit cu ceea ce ai.

Opreşte-te pentru câteva clipe, stabileşte-ţi prioriţăţile în viaţă. Gândeşte-te dacă ceea ce câştigi îţi aduce mai multe probleme şi griji, decât ceea ce pierzi.
Pentru unii dintre noi pare puţin deplastă această remarcă, dar este purul adevăr: ceea ce câştigi îţi dă mai multă bătaie de cap decât ceea ce pierzi.

Nu poţi avea niciodată totul, ar fi cazul să te opreşti din când în cand şi să analizezi lucrurile şi viaţa şi din altă perspectivă, să încerci o altă perspectivă.
Încearcă să oferi şi tu ceva de la tine fără să ceri şi să aştepţi nimic în schimb, fără să aştepţi recunoaştere sau un mulţumesc şi vei începe să simţi ce însemnă mulţumire interioară.
Încearcă să nu mai fi ataşat, să nu mai fi robul unor lucruri, moduri şi stiluri de viaţă. Alergarea ta nebună pentru a avea tot mai mult şi mai multe din toate te va duce la haos şi la pierzanie.

Fă-ţi ordine în viaţă, opreşte-te şi stabileşte o legătură, vorbeşte cu tine însuţi, cu sufletul tău şi vezi ce îţi spune.
Prioritizează-ţi viaţa şi fă-ţi un obicei din a şti când să te opreşti.

Pune pe lista ta de priorităţi liniştea sufletească, bucuria de a oferi necondiţionat şi puterea de a nu uita că există o măsură în toate.

Învaţă să fii mulţumit şi nu vei mai fi dezamăgit niciodată!