Prima greseală: să crezi că lumii îi pasă de tine. A doua greșeală: să îți pese ce crede lumea

Odată cu vârsta vine înțelepciunea…Este o noțiune de bază că, pe măsură ce ne maturizăm, aflăm mai multe despre viață. Pe măsură ce îmbătrânesc, am învățat că există anumite moduri de a-ți trăi viața care aduc fericirea și alte moduri care doar aduc stres.

Viața înseamnă să găsești ceea ce te face fericit și să îndepărtezi acele lucruri care te supără. Cineva mi-a spus „viața este bună dacă știi cum să o trăiești”.

Nu trebuie să-mi trăiesc viața urmând noțiuni ideale despre ceea ce oamenii vor să vadă. Pot să ies din asta și să fiu eu însumi. A fost nevoie de mult timp pentru a-și da seama, dar secretul vieții este într-adevăr să nu imi mai pese atât de mult. Pentru că a avea grijă de ceea ce cred alții nu vă va aduce niciodată fericire. Câte din gândurile tale sunt dedicate părerii altora? Acea povară grea care te cântărește zi de zi, provine din opiniile altor oameni.  O singură insultă are capacitatea de a vă întrista si supăra.

Părerea altora a devenit o povară. Te inhibă să-ți trăiești viața. Pentru că întreaga ta ființă, personalitatea ta, gândurile, acțiunile tale sunt controlate de un standard idealizat a ceea ce oamenii vor să vadă. Când devii atât de obsedat de părerea celorlalți despre tine, ți-o uiți pe a ta. Si nu îți face bine deloc!