Primele 10 minute ale dimineții îți determină întreaga zi (ba chiar și viața!)

Alarma sună. Și cât de tare îți “place” sunetul ei…Oftezi, nevenindu-ți să crezi că s-a făcut dimineață atât de repede. Așa arată diminețile multora dintre noi, nu-i așa?
Dar cum ar fi dacă 10 minute și nu mai mult te-ar ajuta să scapi complet de toată această rutină matinală atât de stresantă? Dacă vrei să faci o încercare, iată primele 10 minute ale noilor tale dimineți și zile:

2 minute și jumătate- stretching (sau mai pe romaneste intinde-te!)

Când te trezeșți, stai în pat. Adu-ți brațele deasupra capului și prinde-ți mâinile. Îndoaie corpul spre stânga și spre dreapta, apoi, întinde gâtul înainte și înapoi. Coboară din pat și stai pe podea. Întinde-ți brațele în lateral și răsucește-ți de mai multe ori corpul de la stânga și la dreapta. Depărtează-ți picioarele în așa fel încât să depășească linia umerilor, apoi, apleacă-te și atinge podeaua cu mâinile. Încearcă să îți depărtezi cât mai mult posibil picioarele și menține această poziție pentru aproximativ 15 secunde.

3 minute- apă caldă cu lămâie

Corpul tău nu a mai beneficiat de lichide de peste 6-7 ore și are nevoie să fie rehidtratat, însă cafeaua nu are acest rol. Încălzește un pahar de apă și stoarce în ea niște lămâie. Apa trebuie să fie caldă, pentru a nu produce un șoc sistemului, iar lămâia va lucra la pregătirea stomacului pentru digestie. Apoi, poți avea orice altă băutură dorită, cum ar fi cafea, ceai și toate acele băuturi care nu te hidratează cu adevărat.

2 minute- rugaciune

Acum este timpul să intri puțin în tine și să îți vorbești. Ia-ți 2 minute pentru a-ți închide ochii și pentru a repeta câteva cuvinte care sunt importante pentru tine.  Ar fi necesar să repeți aceste lucruri de mai multe ori, iar atitudinea ta față și de-a lungul întregii zile va fi una cu mult mai bună.

2 minute- baie

Înainte de a intra la duș, ia-ți 120 de secunde pentru a te spăla pe dinți și a-ți răzui limba. Odată ce ai făcut acest lucru timp de o săptămână, nu îți vei mai dori să treci peste răzuirea limbii, un procedeu care te scapă de respirația de dimineață mai bine decât periatul dinților și care va potența gustul mâncărurilor consumate de-a lungul zilei.

o jumătate de minut- oglindă

În baie, în dormitor sau oriunde altundeva în casă, privește-te în oglindă și zâmbește timp de 30 de secunde. Nu trebuie să fie un zâmbet uriaș sau forțat, doar acel zâmbet mic care să facă diferența și să te ajute să te poți vizualiza bucuros și liniștit în orice moment al zilei, când, gândindu-te la dimineață, te-ai văzut fericit.

Acum ești gata! Pentru duș, cafea….și, mai ales, pentru o întreagă zi altfel. În bine!

sursa: trainingzone.co.uk

Loading...