Primul principiu în viață: să nu oferi oamenilor mai mult decât merită

Atunci cand cineva apare in viata noastra, apare cu un scop. Scopul poate fi de a învata ceva, de a experimenta ceva, de a cere sau a oferi ceva.
Au fost oameni care au aparut in viata noastră pentru o zi.
Au fost oameni care au aparut in viata noastră pentru câtiva ani.
Si au fost oameni care au aparut in viata noastră pana și au rămas pe timp nelimitat.

Nu stim niciodata daca persoana pe care o vom intalni astazi va deveni cel mai bun prieten. Sau sufletul-pereche. Sau doar singurul om care ti-a zambit astazi. Cel mai important este sa te bucuri de moment.

Pentru ca fiecare om vine cu ceva. Fiecare om are un vis. Si poate tu vei ajuta la construirea acelui vis. Poate acel om ti-a aparut in drum pentru ca tu esti persoana potrivita.

Dar in momentul in care vor sa plece, lasa-le. Nu alerga dupa prietenia lor! Nu alerga dupa strainul care a aparut doar ca sa-ti arate ca zambetul exista. Nu alerga dupa cei care au decis sa plece pentru ca nu-i esti suficienta sau pentru ca, pur si simplu, isi doresc altceva.

Ne incapatanam sa credem ca noi stim ce isi doresc oamenii de lângă noi si ca doar noi le putem oferii de au nevoie. Da, pana la un punct. Dar acel punct nu il alegem noi. Il aleg cei care a aparut in viata noastra.

Exista “sfatuitori”, “binevoitori” si cititori in stele care iti transmit ce iti e bine. Dar doar tu stii, in sufletul tau, care este calea pe care vrei sa o urmezi.

Nu forta intalnirile. Nu forta iubirea sau prietenia. Cine vrea sa stea langa tine, o va face. Cine nu, nu! Pentru ca nimic nu dureaza o vesnicie. Nici oamenii si nici prietenia lor.