Promit! Te voi educa sa fii puternic, copile, pentru ca nimeni, absolut nimeni, sa nu te poată distruge.

Am in maini puterea de a te modela; vei fi cine vreau eu sa fii: un om de bine. Visez ca in viitor sa fii o persoana integra, intreaga si totul sa fie rezultatul felului in care te-am crescut.

Te voi invata, copile, sa ai curaj, pentru a te vedea cat de putin posibil ca renunti. Nu voi putea sa te impiedic sa mai cazi, dar te pot ajuta sa nu te impiedici prea des. Iti voi intinde mana pentru a te ridica imediat de jos si te voi invata ca, dupa aceea, sa ai mereu curajul sa continui drumul, cu si mai mare viteza si cu si mai mare incredere.

Iti voi face cadou in fiecare zi a vietii noastre cel mai bun lucru pe care il poti primi, inca din frageda pruncie: siguranta si incredere in tine insuti, copile.  Asa nimeni nu te va putea rani, iar daca, totusi, se va intampla, ranile tale se vor vindeca rapid.

Copile, de cand am stiut ca te voi avea m-am gandit la un singur lucru: ca va trebui sa te construiesc astfel incat sa fii puternic, sa nu te lasi paralizat de viata.

Soarta poate fi uneori ingrata, sufletelul meu, dar te asigur ca eu voi fi acolo mereu, sa te veghez ca sa fii bine. Singurul meu obiectiv este, de cand ai venit pe lume, fericirea ta. Va trebui sa inveti, puiul mamei, ca daca te hranesti cu vise nu inseamna ca esti o persoana slaba. Din contra! Trebuie sa ai curaj in viata pentru a-ti urma visele, pentru a reusi sa ti le indeplinesti in orice conditii.

In viata nu conteaza chiar atat de mult daca ai castigat sau ai pierdut, ci sa incerci. O incercare ratata este o experienta si abia faptul ca nu incerci sa obtii ceva ce iti doresti este, cu adevarat, un esec.

Cand primesti lovituri de la viata, copile, nu trebuie sa te asezi cuminte intr-un colt si sa astepti sa treaca. Pentru ca asa s-ar putea sa nu te vindeci niciodata. Dar daca te vei scutura si vei incerca din nou, daca vei trai clipa, vei avea sansa sa castigi cu adevarat.

Te voi invata, copile, sa nu te scufunzi in dezamagiri atunci cand acestea iti vor da tarcoale. Tristetea si suferinta pe care le lasi sa te consume nu aduc nimic bun. Caramizile pe care oamenii le au la dispozitie pentru a construi ceva in viata sunt iluziile, visele, speranta; doar ele si o atitudine pozitiva te vor face sa avansezi mereu in viata.

Nu te teme sa-ti deschizi aripile si sa zbori pentru ca doar asa te vei pregati pentru ceea ce te asteapta. Daca va fi bine, ne vom bucura impreuna; daca nu va iesi asa cum speri, vom trece impreuna peste toate.

Copile, te voi invata sa nu lasi ura si ranchiuna sa te copleseasca si nu te teme de greutati. Asuma-ti mereu consecintele faptelor tale, chiar si atunci cand gresesti si atunci cand, poate, tu vei face rau cuiva. Va trebui sa inveti sa ai curajul sa spui “iarta-ma” si umilinta necesara pentru a recunoaste cand ai gresit. Si sa stii un lucru: persoana pe care va trebui sa o ierti cel mai des in viata asta esti tu insuti.

Sursa: www.copilul.ro