Psihologii spun că aceste 7 reguli pot schimba în bine modul în care vedeți lumea

Reguli simple, dar foarte eficiente, ale psihologiei, care sunt capabile să vă schimbe percepția asupra lumii!

Aceste 7 reguli simple vă pot face viața mai luminoasă, mai pozitivă, mai interesantă și o pot umple cu semnificație specială, înțelepciune și dragoste.

1.Regula oglinzilor
Oamenii care ne înconjoară sunt oglinzile noastre. Ele reflectă caracteristicile personalității tale, pe care nu le înțelegi des. De exemplu, dacă cineva este nepoliticos cu tine, înseamnă că vrei asta; o permiți. Dacă oamenii te încrucișează adesea, înseamnă că ești credul și crezi orbește pe toată lumea. Deci, nu există niciun motiv să fii supărat pe nimeni.

2. Regula alegerii
Îmi dau seama că tot ce se întâmplă în viața mea este rezultatul propriei alegeri. Și dacă vorbesc astăzi cu o persoană plictisitoare, înseamnă că și eu sunt o persoană plictisitoare?
Nu există oameni răi – există oameni nefericiți. Dacă am probleme cu ei, înseamnă că îmi place. Deci, nu are rost să ne prefacem. Eu sunt cauza a tot ceea ce mi se întâmplă. Suntem creatorii din spatele propriului nostru destin.

3. Regula greșelii
Recunosc că fac greșeli. Nu întotdeauna cred că opiniile sau acțiunile mele sunt considerate corecte de alții. Lumea reală nu este alb-negru, dar este gri deschis și alb cenușă. NU SUNT IDEAL, sunt doar o persoană bună și am dreptul să greșesc. Cel mai important lucru este să recunoașteți greșeala și să o corectați în acel moment.

4. Regula reciprocității
Am exact ce am nevoie și ce merit, nimic mai mult sau mai puțin, indiferent dacă este vorba de relații, muncă sau bani. Dacă nu pot iubi complet o persoană, este ridicol să îi cer persoanei să mă iubească așa. Deci toate pretențiile mele nu au sens. Dar, în același timp, când decid să mă schimb – oamenii din jurul meu se schimbă în bine.

5. Regula dependenței
Nimeni nu-mi datorează nimic. Voi ajuta pe oricine pot, fără să aștept nimic în schimb, mă face fericit.
Pentru a deveni bun, ar trebui să devii mai întâi puternic. Pentru a deveni puternic, trebuie să crezi că poți face totul. Și cred! Dar ar trebui să înveți să spui „NU!”

6. Regula prezenței
Locuiesc aici și acum. Nu există trecut, pentru că fiecare secundă este prezentă. Nu există viitor pentru că nu a venit încă. A trăi în trecut duce la depresie, în timp ce este consumat de ceea ce va aduce viitorul, la griji și anxietate.
Atâta timp cât trăiesc în prezent, sunt REAL, EXIST. Acolo se află adevărata fericire.

7. Regula optimismului
În timp ce criticăm viața, ea trece și nici măcar nu observăm.
Ochii văd, picioarele merg, urechile aud, inima bate, sufletul se bucură. Rutina mea de fitness pe care o rugați pentru – o vară însorită, o pajiște și un râu. În timp ce mă mișc, briza îmi atinge pielea – trăiesc. Când mă uit la televizor, mă întind pe o canapea sau vorbesc cu prietenii pe internet – nu sunt prezent în această lume, ci în alta.