Pune la suflet doar ceea ce este curat și sfânt, ceea ce îți aduce bucurie, liniște și pace sufletească. Restul lasă-le să plece așa cum au venit!

Cu toții suntem căutători. Căutăm iubirea, bunăstarea și fericirea. Căutăm adevărul, frumusețea, răspunsurile și calea către cele mai bune versiuni ale noastre.
Se pare însă că, de îndată ce găsim ceea ce căutăm, nu suntem pe deplin mulțumiți. Am vrut să fim fixați, dar în schimb descoperim că suntem mai rupți decât am crezut. Suntem împuterniciți din creșterea pe care o experimentăm și din lecțiile pe care le învățăm, dar vrem mai mult.
Căutarea începe să umbrească viziunea, deoarece pur și simplu există prea multe informații care intră. Cărțile, blogurile, tweet-urile, sfaturile – sunt prea multe. Sunt lucruri bune, foarte bune și ne vorbește, dar este inutil, deoarece nu există spațiu pentru a-l prelucra, întruchipa sau pentru a-l pune în funcțiune în lume.
Uneori sufletul tău are nevoie de timp pentru a sta cu inima și adevărul tău.
Folosiți aceste 8 moduri simple de a vă calma sufletul.

1. Luați o pauză de dezvoltare personală.
Apelați o expirare din toate informațiile primite. Stabiliți o limită de timp și eliberați-vă. Totul va aștepta când vă întoarceți și când veți face acest lucru, veți avea mai multă claritate cu privire la ce contează.

2. Nu te mai gândi la tine.
A oferi altora este o suflare imediată a sufletului. Găsiți o cauză, o persoană, o organizație sau un eveniment care ar putea folosi expertiza și dedicația dvs. Dă-le-le. S-ar putea să credeți că veți consuma energie prețioasă, dar oferirea vă va ajuta doar să vă extindeți. Cea mai bună dezvoltare personală vine din a ajuta pe altcineva.

3. Sabatice digitale regulate.
Deconectați-vă de o oră sau mai mult pe zi, o zi întreagă sau mai mult pe săptămână și luați în considerare o săptămână la fiecare șapte săptămâni.

4. Vorbește o plimbare.
Ieși afară la plimbare. Lăsați-vă telefonul, notificările, podcast-urile și chiar muzica în urmă și lăsați-vă sufletul să audă lumea.

5. Citiți ficțiune înainte de culcare.
Dacă citiți înainte de a adormi, schimbați cărțile de auto-ajutor și instrucțiunile care vă inspiră creierul să se agite toată noaptea cu o citire de inimă ușoară.

6. Pune-ți mâinile pe inimă.
Da, amândoi, una peste alta și caută din interior. Aceasta a devenit o practică obișnuită pentru mine după meditație sau yoga, sau chiar atunci când trebuie doar să mă întorc la mine. Ai mai multe răspunsuri decât știi. Asculta-ti inima. Știe lucrurile.

7. Scrie ceea ce știi că este adevărat.
Vei învăța să ai încredere în tine când vei începe să-ți citești propriile cuvinte. Scrie scrisori de dragoste sufletului tău și din sufletul tău. Nimeni nu are nevoie niciodată să-i vadă. Ai încredere în sufletul tău. Știe lucrurile.

8. Să fie suficient pentru astăzi.
Dacă nu mai înveți sau nu schimbi încă un lucru astăzi, dacă nu te străduiești sau nu mai ajungi la un singur lucru astăzi, lasă-l să fie suficient. E destul. Tu esti de ajuns.

Căutăm, după câte am putut, nu există un adevăr perfect pentru toată lumea. În schimb, trebuie să ne liniștim sufletele, astfel încât să avem claritatea de a diseca căutarea noastră. Trebuie să facem loc pentru răspunsuri și timp să marinăm de ce căutăm și ce vom face cu răspunsurile.
Mai presus de toate, trebuie doar să știm că, dacă nu căutăm astăzi și, în schimb, ne îndreptăm spre recunoștință pentru exact locul în care stăm acum citind (sau scriind) aceste cuvinte, sufletele noastre vor zâmbi. Este de ajuns.