Putem încredința un viitor necunoscut în mâna unui Dumnezeu cunoscut

Oricine ai fi, oriunde ai fi, Cheia de Aur a armoniei este in mainile tale. Aceasta pentru că prin rugaciune, Dumnezeu lucreaza, nu tu, iar limitarile sau slabiciunile tale particulare nu conteaza in acest proces. Tu esti doar un canal prin care actiunea divina se intampla, iar tratamentul nu inseamna decat a te da pe tine insuti la o parte din drum. Incepatorii au adesea rezultate neasteptate atunci cand incearca prima data, dar ceea ce este necesar este sa ai o minte deschisa si suficienta credinta ca sa incerci acest experiment. In afara de asta, nu conteaza perspectivele tale asupra religiei, poti fi spiritual sau nu.
Trebuie sa te opresti sa te mai gandesti la problema ta, oricare ar fi aceasta. Regula este sa te gandesti la Dumnezeu, iar cand te gandesti la dificultatea ta, nu te gandesti la Dumnezeu. Sa privesti continuu peste umar in urma, ca sa vezi cum progreseaza lucrurile este fatal, fiindca in felul acesta te gandesti din nou la problema si trebuie sa te gandesti la Dumnezeu si la nimic altceva.

Obiectivul tau trebuie sa fie sa iti extragi gandul din dificultate si trebuie sa te gandesti la Dumnezeu si la nimic altceva. Aceasta este enigma acestei practici. Daca poti sa devii atat de absorbit de aceasta dimensiune spirituala incat sa uiti pentru o vreme de problema pentru care ai inceput sa te rogi, te vei gasi intr-un sentiment de siguranta si confort, in afara dificultatii tale.
Daca esti foarte ingrijorat sau speriat, poate fi dificil sa iti muti atentia de pe problema ta, la inceput. Dar repetandu-ti in mod constant niste propozitii de un adevar absolut cum ar fi “Nu e putere mai mare decat Dumnezeu”, sau sunt “Copilul lui Dumnezeu”, sau “Dumnezeu este iubire”, sau “Dumnezeu ma ghideaza acum” sau poate cele mai simple formulari ca “Dumnezeu este cu mine” – rosteste-le oricat de mecanic sau fara de viata ar suna la inceput.

Curand vei simti cum “tratamentul” isi va face efectul si ca mintea ti se clarifica. Nu te zbate; fii tacut si insistent. De fiecare data cand iti surprinzi atentia cum se duce spre alte ganduri, intoarce-te la Dumnezeu. Nu incerca sa te gandesti in avans care ar putea fi solutia la problema ta. Caci acest lucru nu va face decat sa amane “demonstratia”. Lasa intrebarea si caile si metodele strict lui Dumnezeu. Daca vrei sa iesi din dificultatea ta – este suficient. Fa-ti jumatatea de treaba si Dumnezeu nu te va dezamagi niciodata faurind-o pe a sa.