Puterea de vindecare a gândului bun

De câte ori ai fost încurajat să gândeşti pozitiv? De multe ori, nu-i aşa? Ei bine, ar trebui să iei acest sfat în serios, deoarece s-a dovedit ştiinţific că, într-adevăr, gândurile negative duc la apariţia unor dezechilibre organice care pot genera boli.

Vindecarea stă în puterea gândului, mărturie fiind zecile de cazuri de persoane care s-au însănătoșit schimbându-şi modul de gândire. Gândurile sunt preluate de subconștient în starea lor pură, indiferent dacă sunt bune sau rele.

Specialiștii spun că fiecare gând pe care îl cultivăm în subconștient se va manifesta și în acţiunile noastre.
De aceea, capacitatea de a face o selecţie în gânduri, acceptându-le doar pe cele pozitive, ne sporeşte şansele de a ne bucura de o sănătate mai bună şi, implicit, de o viaţă echilibrată.

Emoţiile negative, risc de boală

Acţiunile zilnice sunt doar reacţii ale subconștientului, care acţionează sub presiunea gândurilor, susţin specialiștii. De aceea, este foarte important să te focalizezi doar pe gândurile constructive, deoarece cele „rele” dau naștere unor emoţii negative care, la un moment dat, se vor regăsi în acţiunile tale.

Deși pare greu de crezut, emoţiile negative determină apariţia stărilor depresive, problemelor digestive, bolilor cardiace și hipertensiunii arteriale.

În plus, s-a demonstrat că subconștientul controlează bătăile inimii şi circulaţia sângelui, reglează digestia, asimilarea substanţelor nutritive și eliminarea reziduurilor. Prin urmare, prin controlarea subconştientului, bolile ar putea fi ţinute la distanţă.