Puterea distructivă a urii – cum să scăpați de acest nimicitor sentiment

Otrava nu este întotdeauna ceva ce mănânci sau bei – poate fi o emoție. Iar ura este una dintre ele, te mănâncă în interior și provoacă distrugere. Ai ură în viața ta? Citiți mai departe pentru modalități de a-l controla înainte de a vă deteriora pe dvs. sau pe cei dragi …

Ura este o emoție puternică. Acest venin mental vă poate ucide spiritul, vă poate otrăvi sufletul și se poate infiltra în toate relațiile care vă înconjoară. Oricine s-a trezit înfășurat în brațele urii știe cât de dăunătoare și consumatoare de minte poate deveni.

Luați în considerare următorii cinci pași pentru a scăpa de ură:
1. Când începeți să simțiți gânduri de ură, opriți-vă, respirați adânc, calmați-vă  și repetați acest proces timp de patru sau cinci repetări.
2. Provoacă-ți conștient gânduri bune cu ar fi amintirea unor evenimente plăcute si linistite.
3. Înlocuiește gândurile urâte despre ceva sau cineva cu gânduri raționale mai calme.
4. Dacă sentimentele tale sunt îndreptate către o altă persoană, limitează-ți contactul cu această persoană.
5. Folosiți o „strategie de distragere a atenției” pentru a vă reorienta mintea – vizionați un film, ieșiți la plimbare, citiți o carte, faceți exerciții.

Ura este ca un cărbune fierbinte, cu cât te scapi mai repede de această emoție toxică, cu atât mai puține daune o poate face și cu atât vei fi mai sănătos și mai fericit. Hrăniți ura și va crește. Confruntați-l, înțelegeți-l și dezasamblați-l și veți scăpa de ea.