Puterea gândului sau cum putem atrage ceea ce ne dorim să se întâmple

Puterea minţii noastre este parte din puterea creatoare a Universului, ceea ce înseamnă că gândurile lucrează împreună cu el. Gândurile pe care le alimentăm zi de zi atrag și creează circumstanțele în care ajungem. Ne influenţează atitudinea mentală și implicit comportamentul. Adică rezultatele pe care le producem.

Multi oameni nu pot sa se imagineze pe ei ca avand succes, pur si simplu nu pot. In acel moment, de cele mai multe ori, acea persoana nici nu va fi o persoana care va avea succes. Probabil va intrebati care e legatura cu realitatea. Poate sunt simple coincidente sau pur si simplu nu ies lucrurile asa cum presupune aceasta putere a gandului.

Lucrurile sunt extrem de simple. In momentul in care noi ne gandim o data la un lucru, a doua oara, a treia, a patra oara, in mintea noastra se creeaza anumite sinapse care ne modeleaza modul de a gandi.

Cei care emană gânduri de ură, gelozie, răzbunare şi răutate sunt cu adevărat oameni foarte periculoşi. Ei întreţin în lume o atmosferă de agitaţie. Gândurile şi sentimentele lor negative sunt transmise în eter precum mesajele radio sau TV, şi sunt recepţionate de acei oameni ale căror minţi rezonează cu asemenea vibraţii.

Căci gândul se mişcă cu o viteză uluitoare, putând influenţa multă lume. Astfel, cei care emit gânduri sublime şi pioase îi pot ajuta deopotrivă pe cei din apropiere, dar şi pe alţii, aflaţi la mare distanţă.

Omul, chiar daca este lipsit de multe mijloace de existenta, nu are dreptul sa foloseasca gandul – acest dar divin – pentru a obtine glorie, bani sau pentru a scapa de dusmani, ci numai in scopuri divine, pentru a deveni mai intelept, mai echilibrat sufleteste cu el insusi, printr-o munca neintrerupta de organizare interioara, de autocontrol.