Puterea vindecătoare a plânsului

Plânsul îi poate ajuta pe oameni să elibereze lucruri care altfel s-ar acumula în mintea lor. Iată câteva moduri în care plânsul poate vindeca rănile interioare ale unei persoane:

1. Plânsul vă ajută să stabiliți conexiuni
Plânsul te face să-ți împărtășești durerea și știm cu toții că tristețea împărtășită este diminuată, în timp ce fericirea împărtășită este sporită. Plânsul face apel la oameni la un nivel primar, un nivel care îi îndeamnă să fie preocupați de persoana care plânge; este evolutiv.

2. Plânsul te poate ajuta să mergi mai departe
Plânsul te poate ajuta să eliberezi durerea care te-a lovit. Acest lucru vă ajută să vă scutiți de ceea ce vă frământă, făcând inima mai ușoară și capul mai clar. Deci, într-un fel, plânsul te face mai inteligent.

3. Elimină toxinele
Se descoperise în urma unor cercetări medicale în urmă cu puțin timp, că lacrimile aruncă o cantitate minusculă de uree din corpul tău și te ajută să vezi mai bine, prin lubrifierea pleoapelor. De fapt, vă face mai sănătos, chiar dacă vă reducem numeroasele beneficii pentru sănătatea mintală.

4. Destresant instant
Acesta este probabil punctul evident de pe lista noastră. Plânsul este mecanismul de a face față corpului, de fapt cel mai puternic din corp. Acest lucru vă ajută corpul să vă calmeze și să pună în funcțiune sistemul nervos parasimpatic.

De asemenea, provoacă eliberarea ușoară de endorfine care te fac instantaneu mai fericit și dacă nu chiar mai fericit, mai ușor.

Iar plânsul nu este doar ceva care eliberează tensiune și tristețe, ci îi ajută și pe oameni să elibereze excesul de bucurie; de aici lacrimile proverbiale de bucurie. Așadar, data viitoare, cineva îți cere să „omule” și să nu mai plângi, nu-i asculta.