Puterile vindecătoare ale pisicilor

Există multe povești despre animale cu puteri vindecătoare. Cercetările arată că simpla mângâierea a unei pisici sau a unui câine vă poate reduce tensiunea arterială. Animalele de terapie care vizitează case de îngrijire medicală și spitale aduc pace și bucurie pacienților care poate nu au zâmbit de câteva luni.

Există povești despre cai care îi ajută pe oameni să vindece probleme emoționale și psihologice, povești despre câini care pot simți cumva cancerul la oameni, chiar înainte ca medicii să-l găsească și câini care să poată spune când o persoană este pe cale să aibă o criză.

Pisicile ca vindecători

Cercetările au arătat chiar că frecvența torsului unei pisici poate ajuta la vindecarea oaselor, tendoanelor, ligamentelor și mușchilor, precum și la ameliorarea durerii. Aceste pisicuțe vindecătoare își vor lucra magia în diferite moduri:

  • Prin stat lângă o pisică sau un câine
  • Îmbrățișându-te cu un client îngrijorat în sala de așteptare
  • Consolând un membru al personalului care tocmai asistase la un caz dificil sau o eutanasie

Pisicile sunt sensibile la energii și au capacitatea de a schimba energiile negative în ceva pașnic și calmant. Animalele aduc o componentă spirituală vindecării. Toate pisicile fac asta într-o oarecare măsură.

Pisicile pot reduce riscul de atac de cord cu 40%

În timp ce studiile arată că atât pisicile, cât și câinii au redus tensiunea arterială legată de stres mai mult decât medicația inhibitoare, în special pisicile pot reduce șansele unui atac de cord cu 40%.

Cei care nu au avut o pisică au avut un risc cu 40% mai mare de a avea un infarct și un risc cu 30% mai mare de a muri din cauza altor boli de inimă decât cei care au avut sau au o pisică.

Există cu siguranță un mister cu privire la felul în care pisicile și câinii reușesc să fie buni pentru sănătatea noastră. Iată însă câteva indicii cheie despre puterea de vindecare a pisicilor:

  • Simptomele de stres sunt cele mai scăzute la persoanele cu pisici
  • Torcăitul vindecă

Există cu siguranță un mister cu privire la felul în care pisicile și câinii reușesc să fie buni pentru sănătatea noastră.

  • Un animal de companie reduce riscul de cancer limfom non-Hodgkin cu aproximativ 33 %
  • Cu cât aveți animale de companie mai mult timp, cu atât este mai puțin probabil să dezvoltați limfom
  • Persoanele cu animale de companie trăiesc mai mult (conform Manualului veterinar Merck)
  • Animalele de companie sunt bune pentru sănătatea mintală
  • Seniori au avut mai puțină depresie și suferință psihologică dacă au un animal de companie