Răsăritul – puterea unui nou început. Rugăciunea care îți va face fiecare dimineață fabuloasă

Nu a existat niciodată o noapte sau o problemă care să poată să învingă răsăritul sau speranța. Bernard Williams

Răsăritul este un moment splendid al zilei pe care, poate, de multe ori, nu îl apreciam la întreaga sa valoare spirituală, energetică și estetică. Dacă deschidem ochii și putem vedea răsăritul încă o zi, ne putem considera norocoși. Răsăritul înseamnă o nouă zi, un nou început, este un moment magnific al zilei care ne amintește de puterea vieții și a divinității, de alfa, de eternitate. Din punct de vedere biologic și spiritual, răsăritul înseamnă o trezire. Nu ne trezim doar noi, ființele umane, sau simțurile noastre, ci se trezește întreaga natură. Se trezește planeta, se trezesc corpurile, se dezmorțesc sufletele, se trezește natura, se trezesc animalale, se trezesc păsările, se trezește viața.

Atunci când privești cum răsare soarele dimineața, iată câteva cuvinte pe care le poți rosti din suflet, cu sufletul. Așteaptă până vezi primele raze ale soarelui, apoi, cu dragoste și tandrețe, rostește cu voce tare sau în gând, în inima ta, următoarea rugăciune:

Așa cum soarele se înălță deasupra lumii, așa și Soarele adevărului, al libertății, al nemuririi și al eternității să se înalțe în spiritul tău.

Așa cum soarele se înălță deasupra lumii, așa și Soarele iubirii și al imensității să se înalțe în sufletul meu.

Așa cum soarele se înălță deasupra lumii, așa și Soarele inteligenței, al luminii și al înțelepciunii să se înalțe în intelectul meu.

Așa cum soarele se înălță deasupra lumii, așa și Soarele blândeții, al bunătății, al bucuriei, al fericirii și al puritații să se înalțe în inima mea.

Așa cum soarele luminos, strălucitor și viu se înălță deasupra lumii, așa și Soarele sănătății, al vitalității și al energiei să se înalțe în întreg trupul meu.

Amin. Așa să fie, pentru împărăția lui Dumnezeu și dreptatea sa.

Amin. Așa să fie, pentru gloria lui Dumnezeu.

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Această rugăciune mai este cunoscută și sub numele de Rugăciunea lui Dumnezeu sau Rugăciunea Soarelui. Rugăciunea circulă pe internet, îi aparține lui Omraam Mikhaël Aïvanhov și a fost inclusă și în cartea “Reguli de Aur pentru fiecare zi”.

sursa – https://www.garbo.ro/articol/Lifestyle/24126/rasarit-rugaciune-omraam-mikhael-aivanhov.html