Răutățile din jur nu trebuie plătite nici cu lacrimi, nici cu răzbunare ci cu indiferență

Traim intr-o lume in care oamenii nu sunt intotdeuna buni si amabili unii cu ceilalti.

Pentru a trai fericiti si linistiti intr-o astfel de realitate, este nevoie sa invatam sa nu mai interpretam lucrurile intr-o maniera personala.

Este important sa nu acordam prea multa atentie lucrurilor negative pe care alte persoane le spun sau le fac, intrucat aceste lucruri au puterea sa ne afecteze extrem de tare si sa ne otraveasca intreaga viata.

Chiar si atunci cand o persoana te insulta direct, trebuie sa constientizezi ca aceasta situatie, desi pare personala, nu are de-a face cu tine.

Ceea ce spun si fac ceilalti si opiniile pe care acestia le au, sunt intr-o legatura directa cu ceea ce sunt ei, in interior. Nimic nu este personal.

Chiar si atunci cand cineva vrea intentionat sa te raneasca, daca nu consideri aceasta ca fiind un afront personal, atunci nu vei fi afectat. Cand nu accepti veninul altora, acesta nu te va afecta pe tine, ci doar pe cel care l-a produs.

Priveste oamenii otravitori cu mila, deoarece o persoana fericita si linistita nu va imprastia niciodata venin in jurul ei.