Regula de 2 minute care vă va schimba viața complet

Creierul nostru este foarte prost la luarea deciziilor, deoarece implică modificări. De câte ori v-ați simțit furioși pentru că ați uitat ceva sau pentru că nu ați terminat ceva care ar dura doar puțin timp și care a dus ulterior la consecințe mari și de lungă durată?

Unul dintre autorii site-ului popular Quora, a împărtășit, cititorilor, regula sa de 2 minute care i-a adus ordinea în viață. Iată ce a scris: „Dacă durează mai puțin de 2 minute, faceți-o acum.” Mintea noastră este foarte rea la luarea deciziilor, deoarece acestea sugerează schimbări. Instinctele noastre funcționează într-un mod pentru a evita schimbările. Regula de 2 minute este grozavă, deoarece elimină procesul de luare a deciziilor din calea noastră și inițiază începutul a ceva pe care îl veți amâna până în eternitate. Așa l-a ajutat regula de 2 minute:

1. Teancul de vase murdare a dispărut.
Spălarea vaselor imediat după ce ați terminat masa durează mai puțin de 2 minute.

2. Camera este ordonată.
Când te întorci de la serviciu, ai nevoie doar de aproximativ jumătate de minut pentru a-ți schimba hainele și a le pune în garderobă. Aceste mici detalii vor face schimbări incredibile ale aspectului apartamentului dumneavoastră.

3. Răspundeți rapid la e-mailurile dvs.
De câte ori ați fost într-o situație în care ați pierdut atât de mult timp ca răspuns la toate e-mailurile acumulate? Trimiteți răspunsul imediat după ce ați primit e-mailul. Îți va face viața mult mai ușoară.

4. Facturile din această lună au sosit?
Nu intrați în panică. Plătește-le imediat. Acum este ușor. Nici măcar nu trebuie să pleci de acasă; poți plăti oricând online. Evitați avertismentele finale și deconectarea de la rețea.

5. Faceți o rezervare – chiar acum.
Viața este mult mai simplă atunci când nu ai o listă lungă de treburi și lucruri mici de făcut. Faceți programul să funcționeze, nu întârziați și nu intrați în panică și nu vă stresați în legătură cu lucrurile care v-ar dura mai puțin de două minute.