Regulile simple ale unei relatii fericite

A trăi în doi rămânand diferiți devine mai mult decât o creație permanenta. Este o aventură nemaipomenită pe țărmurile imprevizibilului. Viața în doi, bazată pe respectul de sine, simțindu-ne respectati și respectandu-l pe celălalt, înseamnă să rămâi deschis la schimbări și la evoluție.

Înseamnă să înveți câteva principii de viață în comun și să-ți asiguri mijloacele cu care să le aplici. Înseamnă să nu confunzi niciodată sentimentele cu relația, să îndrăznești să trăiești acele sentimente în prezent și să dezvolți o relație sănătoasă pentru fiecare, bazată pe câteva reguli simple.

Iată câteva reguli simple ale unei vieți armonioase în doi

Să te iubesc fără să te supun

Să te îmblânzesc fără să te închid

Să te cunosc fără să te etichetez

Să te găsesc fără să mă ascund

Să mi te alături fără să te ameninț

Să te primesc fără să te rețin

Să-ți cer fără să te oblig

Să-ți dau fără să mă golesc

Să te refuz fără să te rănesc

Să te părăsesc fără să te uit

Să te completez fără să te copleșesc

Să-ți fiu fidel fără să mă înșel

Să-ți surad și să mă înduioșez

Să te descopăr și să mă emoționez

Să mă minunez și să mă abandonez

Și să rămân astfel de viu si liber, deschis, îmbogățit de potențialul iubirii noastre. Să fiu astfel împăcat, întregit, prelungit de entuziasmul vieții noastre comune.

Poate ca nu asta e reteta potrivita. Poate ca reteta perfecta nici nu exista sau inseamna pentru fiecare altceva. Insa, experienta cuplurilor care au ani de zile de relatie in spate spune ca respectul si comunicarea sunt ingrediente de baza. Circula pe internet o mica anecdota in care o doamna in varsta era intrebata cum de a reusit sa ramana alaturi de sotul ei atatia ani. Raspunsul ei a fost surprinzator: “noi reparam nu schimbam imediat partenerul atunci cand nu functioneaza ceva.”