Respectă oamenii, spune adevărul, acceptă greșelile și lasă deoparte tot ce îți face rău

Gândurile negative cauzează suferința minții, corpului, sufletului. Ce se întâmplă dacă vorbești de rău oamenii din jur, potrivit celui mai vechi cod care există pe Terra

1. Trezeste-te odata cu soarele ca sa te rogi. Roaga-te singur. Roaga-te des. Dumnezeu t te va ajuta, trebuie doar sa ii vorbesti…
2. Fii tolerant cu cei care, undeva pe drumul lor, s-au ratacit… Ignoranta, trufia, mania, gelozia si lacomia izvorasc dintr-un suflet pierdut. Roaga-te pentru cei pierduti, pentru a gasi indrumare.
3. Cauta-te pe tine – prin tine. Nu le permite celorlalti sa croiasca ei drumul pentru tine. Este drumul tau si doar al tau. Altii pot merge pe drumul tau alaturi de tine, insa nimeni nu poate merge pe el pentru tine.
4. Trateaza oaspetii care pasesc pragul casei tale cu multa atentie. Serveste-le cea mai buna mancare, ofera-le cel mai bun pat si trateaza-i cu respect si onoare.
5. Nu lua ceea ce nu este al tau indiferent ca este de la o persoana, o comunitate, din salbaticie sau dintr-o alta cultura. Nici nu a fost castigat, nici nu ti-a fost daruit. Nu este al tau.
6. Respecta tot ceea ce exista pe acest pamant indiferent ca vorbim de oameni, plante sau de orice este viu.
7. Onoreaza gandurile, dorintele si cuvintele celorlalti oameni. Nu intrerupe niciodata pe altcineva, nu rade de el si nici nu-i imita comportamentul in batjocura.
8. Niciodata nu-i vorbi pe altii de rau. Energia negativa pe care o arunci in univers se va multiplica atunci cand se va intoarce la tine.
9. Toti oamenii fac greseli. Si toate greselile pot fi iertate.
10. Gandurile rele cauzeaza boli ale mintii, ale trupului si ale spiritului. Practica optimismul.