Rugăciunea este cel mai eficient mod de rezolvare a tuturor problemelor

Mi-a zis un părinte într-o zi așa: Eu sunt evlavios și vreau să le induc si celor din jur credință și evlavia mea și cred că voi reuși. Rău fac, fiindcă omul reacționează taman invers: îi spui să facă ceva și nu face, și asta tocmai pentru că i-ai spus să o facă. Când mă vede pe mine făcând acel lucru, poate că m-ar urma și el, zicându-și: «Dacă el face asta, hai să fac și eu».
Dacă te rogi lui Hristos așa:
«Doamne, Iisuse, luminează, miluiește și îndreptează pe omul acesta!» și spui neîncetat această rugăciune, atunci Domnul va începe să-i trimită cel în cauză gânduri bune. De exemplu, ori de câte ori spui «Doamne, miluiește-l pe copilul meu!», Hristos îi trimite copilului tău gânduri bune.

Cu cât te vei ruga mai mult, cu atât mai multe vor fi gândurile bune pe care le va primi. Acum, copilul tău este o portocală crudă, dar, treptat-treptat, se va coace și se va face așa cum vrei tu.
Experiența mi-a arătat că acesta este cel mai eficient mod de rezolvare a tuturor problemelor, de orice natură ar fi ele. Modalitățile aplicate de oameni din instinct s-au dovedit mereu a fi nereușite.