Rugăciunile și modul în care funcționează puterea lor de vindecare

De ce se roagă oamenii? Are vreo putere de vindecare? Cine ne ascultă rugăciunile? Oamenii de știință au venit cu răspunsuri neașteptate la astfel de întrebări! Este o trăsătură comună și durabilă a ființelor umane să se roage în diferite ocazii. Aceasta include necazurile, sărbătorile și ritualurile. Milioane de oameni se roagă regulat unei puteri superioare numite Dumnezeu, care variază în culturi, religii și regiuni. Rugăciunea este cel mai comun mod de a comunica cu o putere mai mare.

Studiile științifice au arătat că rugăciunea poate proteja oamenii de boală. Mai mult, dacă o persoană bolnavă se roagă sau alții se roagă pentru ei, aceasta îi ajută să se refacă rapid și într-un mod mult mai sănătos. Puterea vindecătoare a rugăciunii aprobată științific Numeroși oameni au experimentat puterile rugăciunii în mod direct. Rugăciunea acționează ca o terapie extrem de eficientă.

Credința umană este asociată în mod complicat cu rugăciunea, în principal din cauza faptului că practica rugăciunii este cel mai intim mod de a comunica cu Dumnezeu. Drept urmare, un număr tot mai mare de cercetări medicale în universități și instituții medicale de top din întreaga lume și-au exprimat o credință puternică în rugăciune care poate iniția procesul de vindecare. Acest lucru se datorează fericirii și credinței interioare stimulate de actul rugăciunii. Mai mult, puterea vindecătoare a rugăciunii a fost dovedită de-a lungul timpului.

Beneficiile medicale ale rugăciunii sunt copleșitoare și evidente în bunăstarea fizică, psihologică, medicală și socială. Multe studii de cercetare au descoperit impacturile pozitive ale rugăciunii, inclusiv îmbunătățirea sistemului nostru imunitar, precum și reducerea stresului, anxietății și depresiei.

Rugăciunile sunt, de asemenea, stabilite pentru a stabiliza tensiunea arterială, reducând șansele de boli mintale și funcțiile cardiovasculare. Se spune că oamenii care frecventează în mod regulat biserica tind să trăiască cu șapte ani mai mult decât o persoană care nu.

Explicarea procesului de vindecare prin rugăciune

Pentru oamenii cu credință, Dumnezeu este invizibil, dar omniprezent. El poate fi invocat numai prin mijloacele de rugăciune care aduc ușurare de durere și deznădejde. Rugăciunea facilitează adesea oamenilor abordarea celor mai profunde temeri, vulnerabilități și boli. Mulți oameni găsesc speranță și curaj pentru a schimba lumea rugându-se.

În ciuda progreselor tehnologice, există nenumărate lucruri care sunt încă dincolo de controlul și înțelegerea umană. Acestea pot fi cuprinse prin rugăciuni. Oamenii se roagă de obicei într-o liniște și o singurătate care aduce pace sufletească. Acest lucru duce la reducerea metabolismului, ritmul cardiac mai calm și tensiunea arterială stabilă.

Respirația noastră devine regulată și crește nivelul de dopamină care creează o stare de încântare și bunăstare. Prin urmare, știința sugerează că viața lungă poate fi realizată prin rugăciune și meditație timp de 15 minute în fiecare zi. Neuroimagistica a confirmat creșterea memoriei și eficacitatea cognitivă ca rezultat al funcționării îmbunătățite a lobilor frontali.

Deducere

Dovezile științifice demonstrează că rugăciunea este extrem de eficientă pentru vindecarea biologică și bunăstarea. Rugăciunea poate vindeca permanent leziunile fizice și emoționale fără medicamente moderne. Statisticile arată puterea pozitivă a rugăciunii asupra hipertensiunii arteriale, atacurilor de cord, afecțiunilor mentale și durerilor de cap. Rugăciunea umană a demonstrat că dobândește putere, curaj și încredere pentru a face față provocărilor majore. Odată ce ne deschidem inimile și mintea și permitem trezirea spirituală prin rugăciune, ne putem simți împuterniciți și vindecați.