S-a stins din viață Cornelia Catanga, o stea a muzicii lăutărești

Cântăreața de muzică lăutărească, Cornelia Catanga, a murit la vârsta de 63 de ani după ce s-a infectat cu noul tip de virus. Anunțul nefericit despre celebra artistă a fost făcut de jurnalista Mara Bănică în mediul online.
Renumita artistă era internată la Spitalul Universitar din Capitală, primele informații arătând că a suferit un stop cardiorespirator în urmă cu foarte puțin timp.

„Din păcate, Cornelia Catanga s-a prăpădit. Sunt împietrită, efectiv. Un stop cardiorespirator suprapus cu virusul a răpus-o, acum o oră, la Spitalul Universitar din Capitală. Dumnezeu să o ierte!”, a scris Mara Bănică pe pagina sa de Facebook.

Jurnalista a fost sunată în toiul nopții de Aurel Pădureanu, care cu vocea gâtuită de plâns i-a dezvăluit că solista a încetat din viață. Se pare că regretata vedetă a început să se simtă rău, artistul mărturisind că Catanga se trata acasă pentru boala contactată.

„M-a sunat plângând, că a murit Cornelia. Nu mi-a venit să cred. Cu greu s-a liniștit și abia am putut să înțeleg ce s-a întâmplat. Mi-a povestit că îi era rău, că nu mai putea să respire și au chemat ambulanța.

La Spital i s-a făcut testul, iar acesta a ieșit pozitiv. Medicii au vrut să o intubeze, dar Cornelia a făcut stop cardiorespirator. Nu a rezistat.

Nea Aurel spunea că el nu crede în această boală, că nu crede în virus. Mereu eu îi spuneam să nu mai gândească așa… Este cumplit ce s-a întâmplat”, a declarat Mara Bănică în urmă cu puțin timp pentru Antena3.

În vara anului 2019, cântăreața de muzică lăutărească a ajuns la Spitalul Floreasca după ce ar fi suferit un infarct. Aurel Pădureanu spunea la momentul respectiv că ajunsese să slăbească 27 de kilograme în numai câteva luni, fiind supărată că fiul ei, Alexandra, se mutase în America.