Să avem grijă. Uneori ceea ce căutăm valorează mai puțin decât ceea ce avem

Oriunde ne-am afla și oricât de multe am avea, apare nemulțumirea. Vrem ceva, altceva, că nici noi nu știm exact. Ne uităm mereu în partea cealaltă, cum ar fi să fim acolo și noi, chiar dacă ne e bine aici unde suntem acum. Ne săturăm repede, nu ne gândim la alte persoane care nu pot să facă nici măcar jumătate din tot ceea ce facem noi.

Atunci când îți dorești ceva foarte mult și ajungi să faci acel lucru, deja vrei altceva, visezi la ceva mult mai mare și impunător. Ne dorim lucruri, vrem și de aia vrem și din cealaltă, de toate dacă se poate, într-un cocktail. Dacă am încerca să fim mai mulțumiți cu ceea ce avem și să nu ne gîndim la ceea ce nu avem dar ne dorim, am fi mult mai fericiți.

Viața ta este aici și acum, în prezent, tu alegi ce faci începând de astăzi pentru viitorul tău. Lasă deoparte gândurile negative, nu îți mai risipi energia gândindu-te la ceea ce nu ai, axează-te pe ceea ce poți să ai și ce poți să faci pentru tine. Îți vei mulțumi mai târziu.

Bucură-te de viață, de toate nimicurile, gesturile, de tot ce se întâmplă. Ieși cu prietenii tăi, citește mai mult, fă lucruri care îți plac, oferă-ți timp pentru tine. Oricât de ocupat ai fi, găsește timp pentru lucrurile care îți plac, pentru persoanele importante pentru tine.

Timpul trece extrem de repede, dar odată cu trecerea sa, relațiile tale de prietenie se întăresc și devin din ce în ce mai puternice și mai prețioase. Nu îi neglija pe cei dragi, nu alerga după persoane care nu te doresc în viața lor și se comportă cu tine ca și cum nu ai exista.