Să cauți în fiecare zi cât mai multe motive de recunoștință și bucurie. Și să-i mulțumești lui Dumnezeu pentru ele

Să cauți în fiecare zi cât mai multe motive de bucurie și recunoștință și să mulțumești pentru ele Domnului și oamenilor. Când ne bucurăm și mulțumim creierul nostru produce substanțe de viață dătătoare și repară celula ner voasă.
Aşadar, Bucuria! Ce este bucuria?  Bucuria este ce nu are omul. Dar, într-o bună zi, în clipa în care apare pe lume, el se primeşteun dar de la Dumnezeu îşi primeşte viaţa.
Şi Dumnezeu îi spune: „Iată, te-am făcut, eşti viu, bucură-te că eşti!” Aceasta este prima poruncă pe care i-o dă Dumnezeu omului: „Bucură-te că eşti!” Şi-apoi, de-a lungul întregii vieți, întâlnim bucuria ca poruncă – „Bucură-te!”, „Bucuraţi-vă!”, „Bucură-te”, „Bucură-te!”

Avem această siguranţă de noi că ştim ce trebuie să facem, ştim cum să facem şi ştim noi mai bine cum este bine. Si că nu trebuie nimeni să e spună ce să facem, că noi stim mai bine ca oricine.
Pe-aici se pierde bucuria omului. Prin faptul că nu înțelegem că trebuie să fim bucuroși pentr fiecare secundă de viață, pentru fiecare zi petrecută cu cei dragi, pentru fiecare floare ce ni se arată în cale, pentru toate micile lucruri pe care le primim în viața noastră.

Maica Siluana Vlad, Meșteșugul bucuriei vol. 2, Editura Doxologia, Iași, 2009, pp. 157-158