“Să fii prieten cu un om de caracter te ajută să ai principii sănătoase. Să fii prieten cu un om destept te ajută sa depășești multe probleme. Să fii prieten cu un om bun te ajută să înveți să dăruiești”

Înconjoară-te oameni pozitivi și cei care împărtășesc aceleasi vise si idealuri cu tine.
Înconjoară-te de cei care au capacitatea de a te calma.

Se spune că suntem media celor 5 oameni cu care ne petrecem cel mai mult timp. Acest lucru înseamnă că fiecare dintre ei exercită asupra noastră o influenţă semnificativă. Iar aceasta ne va ajuta să ne dezvoltăm într-un mod pozitiv, sau vor deveni piedici în drumul nostru spre succes.

Aşadar, dacă simţi că cei cu care îţi petreci cea mai mare parte a timpului au o influenţă negativă asupra ta, cel mai înţelept lucru pe care îl poţi face, este să te îndepărtezi de ei.

Dar, de multe ori avem şi prieteni care nu exercită o influenţă pozitivă asupra noastră. Care, nu doar că nu ne ajută să ne dezvoltăm, dar care mai mult ne pun piedici. Ei obişnuiesc doar să aprobe tot ce spui, făcându-te să te simţi prea important. E de la sine înţeles că lângă astfel de oameni nu ai cum să creşti.

Dacă vrei să descoperi ce fel de persoană este cineva, cunoaşte-i prietenii. Este cel mai uşor mod de a-ţi da seama de caracterul ei. Atunci când îţi petreci cea mai mare parte a timpului cu un anumit tip de anturaj, obiceiurile lor vor deveni şi obiceiurile tale, modul lor de gândire va deveni şi al tău.

Ceea ce vrei să devii depinde în mare măsură de calitatea oamenilor cu care îţi petreci cea mai mare parte a timpului. Sper să nu ajungi să realizezi mai târziu faptul că visul tău nu a devenit realitate şi din cauză că nu ţi-ai ales bine anturajul.

Surse: florinroșoga.ro