Să mergi mai departe, orice ar fi. Să nu te dai bătut/ă oricât de greu ți se va părea drumul

“Din viață nu scapă nimeni basma curată. Ferice de cei care se amăgesc să creadă că dețin controlul absolut al destinului după regula unui liber-arbitru la centru, stăpân al fluierului în caz de fault…
Când viața te dă de tot pereții, e nevoie să-ți faci o contabilitate interioară și să-ți numeri puterile. Pentru că nu știm cât poate îndura inima noastră, și-avem doar una, e bine ca în caz de viscol și intemperii pe sectorul destinului, s-o ferecăm la loc sigur. Și să lăsăm alte funcții să preia frâiele. Creierul, de pildă. Rece, insubordonabil și nesupus, inflexibil, calculat, cu supape salvatoare, eliberatoare, fermecătoare…

Când viața te dă de-a berbeleacul, pune inima la păstrare și dă drumul ghepardului din tine să prindă viteză amețitoare… este cel care poate parcurge peste 50 de metri în mai puțin de 3 secunde, cu plecare de pe loc. Nu-ți plac prădătorii? Fii șoim! Vei atinge 390 de kilometri pe oră, mai multdecât un avion la decolare.
Nu te sfii să te iei la trântă cu Destinul, gândește-te că el fix asta a urmărit: să-ți vadă forțele, să te privească drept în ochi, să te simtă cât și ce ești pe dinăuntru.
Când numele tău va fi strigat și vei păși în arenă, gândește-te că ești acolo ca să arăți ce poți. Fie că este boala ta sau a celor dragi, o pierdere inimaginabilă sau lovituri imposibil de apărat, chircit, în genunchi, cocoșat și gheboșat de umilință, nu vei avea niciodată satisfacția gloriei și a luptei, ci vei recunoaște tăcut că nu ești încă pregătit pentru victorie…”

Florentina Mușat