Să ne bucurăm de toamnă, prieteni! Să ne bucurăm de viață!

Toamna este un preludiu melancolic şi grațios care pregăteşte admirabilul spectacol al iernii.  Dacă nu știați, vă propun să aflați câteva curiozități interesante despre toamnă :

1. Cercetătorii au descoperit că toamnă este anotimpul în care bărbații sunt mai predispuși să stea în pat și să se uite la filme romantice cu iubitele lor. Frigul activează dorința de căldură și confort alături de ceilalți.

2. Dacă în Emisfera Nordică, toamna durează din Septembrie până la sfârșitul lui Noiembrie, în Emisfera Sudică, anotimpul începe la 1 Martie și se termină pe 31 Mai.

3. Un studiu a dezvăluit faptul că bărbații consideră femeile mai atrăgătoare în sezonul rece.

4. Odată cu toamna, nivelul de testosteron atât la femei cât și la bărbați, crește. Oamenii de știință spun că este rezultatul unor instincte antice de împerechere sau că intensitatea scăzută a luminii declanșează acest lucru.

5.Crizantemele sunt printre cele mai îndrăgite flori de toamnă. În Asia, ceaiul de crizanteme este la mare căutare, asta pentru că ar avea proprietăți tămăduitoare și ar feri organismul de boli grave, cum sunt bolile cardiovasculare.

6. Pe planetă avem și locuri pe unde toamna nu își face apariția. Astfel , cei care locuiesc la Ecuator sau în zona de centru a planetei nu au avut niciodată parte de toamnă.

7. Potrivit studiilor despre comportamentul cuplurilor pe Facebook, toamna este anotimpul când majoritatea persoanelor single își schimbă statusul în „In a relationship” sau „Engaged”. În schimb, vara au loc cele mai multe despărțiri.
8.Toamna este o a doua primăvară, când fiecare frunză e o floare. A spus-o Albert Camus

9.Un studiu apărut în Journal of Aging Research arată că oamenii născuți toamna au șanse mai mari să trăiască până la 100 de ani.

10.O veche superstiție britanică spune că dacă prinzi o frunză atunci când cade din copac vei avea noroc o lună întreagă anul următor, iar răceala va sta departe de tine.

Să ne bucurăm de toamnă, prieteni ! Să ne bucurăm de viață !