Să nu alergi niciodată după afecțiune, prietenie sau dragoste. Dacă acestea nu îți sunt oferite din suflet, ele nu valorează nimic

Oricât ai vorbi de frumos, oricât ai iubi și ai vorbi de iubire, oricât ai indemna la dragoste și pace, mereu vor fi oameni care te vor urî, oameni care vor râde de tine, care te vor sfida și te vor judeca dur!

Tu suflete, nu te opri din a fi bun, a spune lucruri bune și a vorbi în fiecare clipă despre Dumnezeu! Vrăjmași vei avea mereu, judecători vei întâlni la tot pasul!

Nu contează ce spun oamenii despre tine, ei oricum vor spune ceva și rareori de bine! Dar nici nu e cazul să te vorbească de bine, contează tu să faci bine și să vorbești de bine! Vrei să fi în brațele lui Dumnezeu! Atunci ramai mereu cu El, atât în faptă cât și în cuvânt!

Una dintre marile frici ale omului este de a nu fi iubit. Din această temere, derivă fricile de respingere și de abandon.

Iar în această călătorie, omul are de învățat lecția iubirii, care începe cu el însuși. ”Iubește-ți aproapele, ca pe tine însuți!”, presupune că te iubești deja, că ai aflat cum să faci asta…