Sănătatea este cel mai mare dar, iubirea cea mai mare bogăție, credința cea mai bună relație

Care sunt lucrurile pe care le dorim cu totii si care nu pot fi cumpărate cu toți banii din lume? Nu este greu să le enumerăm pentru ca nu sunt atât de multe…

Sa fii sanatos nu inseamna doar sa fii atent la ce mananci. Înseamnă să ai o viata în care să își găsească loc multumirea, credinta, bucuria, iubirea…NU este greu, este nevoie însă de voința si echilibru…

Învață-te să te bucuri de cer, flori, păsări, animale și iarbă. Privește natura atent și află cunoștințe pe care nu le vei găsi în cărți. Găsește-ți timp să stai cu picioarele goale pe pământ. Oferă pământului corpul tău, până când nu te-a chemat la el.

Bea apă, fără să-ți fie sete. Apa este primul medicament. Oriunde m-a dus soarta mereu am căutat un izvor. Nu consuma apa îmbuteliată în sticle. Îți distruge ficatul și-ți usucă vasele sangvine.

În fiecare zi pe masa ta ar trebui să fie legume. Legumele care sunt încălzite de soare. În primul rând – sfecla, nu există legumă mai bună. Apoi – fasolele, sucul de fructe, fructele de padure, morcovii, roșiile, ardeiul, spanacul, salata verde, merele, strugurii și prunele.

Soarele răsare și apune – pentru tine. Lucrul sporește după răsăritul soarelui, iar creierul se odihnește mai bine noaptea. Astfel procedează călugării și războinicii.

Cu oamenii fii bun și grijuliu. Fiecare dintre ei poate să te învețe ceva. Nu fă din oameni dușmani sau prieteni. Doar așa nu vei avea necazuri. Trăiește cu credința în suflet. Dumnezeu nu uită de tine chiar dacă tu uneori mai uiți de el.

Daca vrei sa fii cu adevarat sanatos, trebuie sa incepi cu mintea. O minte sanatoasa,  calma, limpede si pozitiva este precum o radacina adanc infipta in pamant pentru un copac. Daca radacinile sunt vulnerabile, nu conteaza cu cata apa si nutrienti il hranesti, tot un copac bolnav va ramane.