Sărbătoarea Învierii este o sărbătoare a învierii întregii creaţii şi a fiecărui om în parte

“Să facem loc Luminii, Bucuriei şi Iubirii în inimile noastre! Şi să nu le pierdem la primul val. Să le păstrăm, cu orice preţ. Până la capăt. Doamne, ajută!”

Creştinii din toată lumea sărbătoresc Învierea Domnului Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Este cea mai importantă sărbătoare a creştinătăţii. Învierea lui Iisus a constituit piatra de temelie a credinţei primelor comunităţi creştine. Învierea, sau revenirea la viaţă a unui om decedat, nu era ceva despre care nu se mai auzise pînă atunci.

Miracolul învierii se înfăptuise încă de multe ori pînă la Iisus, însă învierea acestuia constituie chezăşia continuităţii Spiritului Viu, a noului suflu de speranţă, iubire şi adevăr, care a fost infuzat în întreaga lume prin întruparea Fiului lui Dumnezeu.

Orice creştin trebuie să simtă că Iisus este viu. Fără conştientizarea faptului că Iisus este la fel de viu ca orice altă fiinţă, creştinismul îşi pierde esenţa şi, aş putea spune, chiar orice urmă de eficienţă.

Sărbătoarea învierii Domnului Iisus Hristos nu reprezintă doar comemorarea unui fapt istoric. Este o sărbătoare spirituală. Şi orice sărbătoare spirituală se petrece doar în prezent. Este într-adevăr mai dificil de înţeles, dar timpul istoric nu are nimic de-a face cu spiritualitatea. Sărbătoarea Învierii este o sărbătoare a învierii întregii creaţii şi a fiecărui om în parte.

Celebrarea învierii Domnului Iisus Hristos este ceea ce se numeşte a doua naştere, renaşterea în spirit sau trezirea sufletului. Fiecare om trebuie să-şi trezească sufletul faţă de dragoste şi adevăr. Învierea lui Iisus trebuie percepută nu doar din perspectiva existenţei întrupate a Mîntuitorului.

Adică nu trebuie să vedem în Iisus doar o fiinţă umană care a fost ucisă şi care, prin voia lui Dumnezeu, a revenit la Viaţă. Iisus a spus despre sine că El este Calea, Iubirea, Bunătatea, Adevărul, Dreptatea şi Viaţa. Ca atare, atunci cînd sărbătorim învierea lui Iisus, sărbătorim de fapt învierea tuturor acestor virtuţi. Şi cum pot ele să existe altfel decît prin oameni? Iată cum devenim fiecare în parte responsabili de învierea lui Iisus.

De aceea este necesar să folosim orice prilej pentru a ne trezi sufletul, iar sărbătoarea învierii este cel mai valoros eveniment din acest punct de vedere. Sper din toată inima ca nimeni să nu mai rateze această şansă de a se trezi la Viaţă. Doamne ajută!

de Cristian Ţurcanu

sursa – http://www.iubiresilumina.com/2015/04/sarbatoarea-invierii-este-o-sarbatoare.html