Secretul fericirii nu este să faci ceea ce îți place, ci să-ți placă ceea ce trebuie sa faci

Fericirea nu este doar un lucru bun în sine, ci are tot felul de efecte benefice asupra noastră și a celorlalți. Ne face mai plăcuți în ochii oamenilor: când suntem fericiți, devenim mai echilibrați. Fericirea nu ne face mai egoiști, așa cum cred unii. Cercetările arată că ne face mai buni și mai generoși.
Fericirea poate fi asociată cu longevitatea, un studiu renumit asupra speranței de viață în cadrul unui grup de călugărițe din America a descoperit-o legătura între emoțiile pozitive și longevitate. Cele care au exprimat emoții mai plăcute de-a lungul vietii au trăit în medie cu 10 ani mai mult.

Dar ce este până la urmă fericirea?
Oamenilor de știință le place să definească un fenomen înainte de a-l cerceta. Însă fericirea este un concept greu de definit, așa cum reiese și din faptul că psihologii să străduiesc să cadă de acord asupra unei definiții. Aceștia au tendința să utilizeze diferiți termen, cum ar fi “stare de bine” și “satisfacție în viață”. Dar majoritatea definițiilor includ cel puțin două aspecte. Un aspect este trăirea unor sentimente pozitive: bucurie bună dispoziție, râs și plăcere fizica. A doilea aspect este părerea personală despre satisfacția în viață.

Ce credeți că are importanță pentru fericirea oamenilor? In urma unui sondaj pe un numar reprezentativ de indivizi, iata ce a iesit:
– Înfățișare plăcută
– Faptul de a trăi într-un climat însorit
– Faptul de a avea copii
– Tinerețea
– Bogăția
Cercetările sugerează că cele cinci aspecte contează foarte puțin sau chiar deloc în ai face pe oameni fericiți. Eu as adauga aici si sanatatea.