Secretul fericirii? Să învățăm să ne bucurăm de ceea ce avem în loc să plângem după ce ne lipsește

Viața e prețioasă. Viața e fragilă. În clipa asta ești, în clipa următoare te-ai dus. Fiecare clipă trebuie stoarsă de tot ce se poate da, fiindcă nu știi niciodată când va cădea cortina.

Aceasta este singura şi unica şansă de a avea viaţă muritoare – aici şi acum. Cu cât trăim mai mult, cu atât înţelegem mai bine că viaţa este scurtă.

De-a lungul timpului am învățat să mă bucur de orice lucru mărunt, să prețuiesc persoanele dragi pe care le am lângă mine, căci nu vom știi cât vor mai fi în preajma noastră! Nu trebuie să ratăm momentele mici ale vieții în așteptarea altora mărețe, căci s-ar putea să nu apară niciodată.

Chiar și în cazul unor probleme care intervin pe parcursul vieții, fie ele mici sau mari, indiferent de natura lor, nu ar trebui să le punem la suflet sau chiar să considerăm că e sfârșitul lumii

E normal să avem și momente proaste, însă nu e normal ca ele să devină obișnuință. Dacă privești în jurul tău, vei observa oameni cu probleme mult mai grave decât ale tale, dar care sunt cu zambetul pe buze și trăiesc fiecare clipă ca și cum ar fi ultima.

O dramă îți schimbă viața. Spre exemplu, ceva ce te poate face să îti apreciezi mai mult părinții, să ne dorim să petrece mai mult timp cu ei, să ne certăm mai puțin și să vrem să îi auzim mai des. De ce e nevoie de drame ca să ne bucurăm de toate astea? Oare doar așa putem aprecia mai mult ce avem?

Tuturor ne lipsește ceva, dar acel ceva nu stă în calea fericirii noastre…deloc!!!