Semne că bei prea multă cafea

Îți începi ziua cu o ceașcă de cafea aromată, bei și după-amiaza și în orice moment în care vrei să te relaxezi? Află cum îți dai seama dacă bei prea multă cafea.

Deși are multiple beneficii pentru sănătate, cafeaua trebuie consumată în cantitatea potrivită.

Dacă bei prea multă cafea pot apărea următoarele efecte secundare:

Te simți agitat

Cafeaua stimulează sistemul nervos central prin creșterea nivelului de adrenalină, dopamină și glutamat. „Activarea acestor compuși poate determina apariția agitației, anxietății, a pulsului rapid sau a palpitațiilor și, în unele cazuri, a acceselor de furie.”

Soluția: Alege varianta decafeinizată pentru că va reduce, fără să elimine, consumul de cafeină. De asemenea, dr. nu recomandă cafeaua în cazul persoanelor care suferă de afecțiuni cardiovasculare.

Ești foarte obosit în mijlocul zilei

Este adevărat că o ceașcă de cafea îți dă energie și te ajută să te concentrezi rapid, dar odată ce trece efectul cafeinei te vei simți și mai obosit decât înainte. Este vorba despre o sursă de energie falsă, care te face să te simți epuizat după câteva ore”, potrivit dr. Jenna Braddock, nutriționist certificat.

Soluția: În loc să apelezi la cafeină, mai bine ia o gustare consistentă atunci când te simți obosit. Numai alimentele pot furniza o sursă reală de energie, fără să te simți mai rău după un interval scurt.

Urinezi foarte des

Cafeaua are un efect diuretic și poate crește frecvența drumurilor la toaletă, mai ales dacă până acum nu ai băut foarte des. „Deși studiile au demonstrat că nu deshidratează organismul, dacă bei multă cafea fără să consumi o cantitate suficientă de apă, în cele din urmă vei resimți efectele negative.”

Soluția: Ia și o gustare alături de ceașca de cafea. Mâncarea va încetini mișcarea lichidului spre stomac și sistemul digestiv.

sursa: eva.ro