Semnele care dau de gol un mincinos. Urmărește-i reacțiile și ia aminte!

De cele mai multe ori ne putem da seama daca persoana din fata noastra ne minte. Limbajul trupului poate fi usor de citit si de interpretat.

O lista de referinta a semnelor ca persoana din fata ta nu-ti spune adevarul poate fi urmatoarea:

1.Gesturi asimetrice. De exemplu, daca vorbeste cu tine si gesticuleaza cu mana sau arata cu degetul in alta directie decat priveste, poate fi un semn ca te minte. Aceasta asimetrie a gesturilor apare in momentul in care una spune si alta gandeste, moment in care apare o asimetrie a gesturilor.

2. Raspunsuri prea rapide. De obicei atunci cand un om minte, este cel mai probabil sa se fi asteptat la intrebarea respectiva, motiv pentru care avea gata pregatit raspunsul. Atunci cand nu te-ai pregatit sa raspunzi la o anumita intrebare iti va lua cel putin o secunda pentru a oferi un raspuns care sa confirme realitatea.

3. Priveste in dreapta sus (in dreapta lui) De regula va privi in aceasta directie atunci cand improvizeaza sau isi imagineaza. Atunci cand privesc in stanga sus acceseaza amintiri, iar in dreapta sus isi imagineaza diferite lucruri, inclusiv un raspuns neadevarat.

4. Isi duce mana des la ureche sau isi acopera gura cu mana. Multi oameni atunci cand mint isi duc mana la ureche sau isi acopera gura cu mana. Este un fel de autoprotectie care se genereaza de obicei spontan.

5. Povestirea exacta. O poveste mult prea exacta poate insemna o poveste pregatita dinainte. De obicei, cand un om relateaza anumite fapte, detaliile ii vin in minte pe parcurs, motiv pentru care se mai autocorecteaza din cand in cand.

6. Punctarea unei idei in mod insistent. Cine se scuza se acuza, spune o vorba veche. Daca tu de exemplu intrebi : unde ai fost si ti se raspunde cu o negatie cum ar fi: nu am facut nimic rau, acesta este un semn ca e posibil sa te minta, prin evitare.

7. Schimbari de ton sau viteza. Atunci cand un om minte tinde sa vorbeasca mai repede decat de obicei sau se precipita, devenind agitat uneori. Practic, trebuie sa urmaresti acele semne, acel ton, acea intonatie care nu-i este caracteristica.

De regula, aceste semne sunt universale, insa trebuie interpretate cu grija. Cu cat sunt prezente mai multe din aceste semne cu atat probabilitatea de a te minti este mai mare.

Autor: Marian Rujoiu