Semnificația antică simbolică a pisicilor negre și motivul pentru care oamenii se tem de ele

Vechii egipteni onorau pisicile de orice culoare. Pisicile erau puternice și erau considerate sacre. Pisicile de familie erau împodobite cu bijuterii și gulere fanteziste și chiar aveau urechile găurite. Dacă o pisică a murit, întreaga familie a intrat în doliu și a trimis pisica în lumea următoare cu o mare ceremonie.

Mii de ani, pisica a deținut o poziție de divinitate în Egipt.În jurul Evului Mediu, pisica a devenit asociată cu vrăjitoare și vrăjitorie. Pe la sfârșitul anilor 1300, un grup de vrăjitoare din Franța au fost acuzați că s-au închinat Diavolului sub forma unei pisici.
Poate că din cauza naturii nocturne a pisicii s-a legat de vrăjitoare – la urma urmei, noaptea era momentul în care își făceau întâlnirile, în ceea ce privește biserica.

Credința că vrăjitoarele s-ar putea transforma în pisici negre a traversat Atlanticul cu primii coloniști americani și a fost o superstiție fermă în Noua Anglie în timpul vânătorilor de vrăjitoare din Salem.
Poveștile cu pisici negre au bântuit și Sudul Statelor Unite. Multe povești populare înfricoșătoare din sud, cum ar fi Mesajul pisicii negre și așteaptă până când Emmet Comes prezintă pisici negre supranaturale despre care se crede că sunt vrăjitoare sau demoni deghizați.

Pirații credeau că o pisică neagră care se îndrepta spre ei însemna ghinion și, dacă o pisică neagră intră pe o navă de pirați și apoi se îndepărta din nou, nava se va scufunda în următoarea călătorie ”.
Majoritatea oamenilor sunt mult mai puțin superstițioși astăzi decât erau în Evul Mediu, dar pisica neagră rămâne parte a decorului nostru de la sfârșitul lunii octombrie.

Iată câteva mituri interesante despre pisica neagră din întreaga lume:
1. Italienii din secolul al XVI-lea credeau că, dacă o pisică neagră sare pe patul unei persoane bolnave, aceasta va muri curând.

2. În America Colonială, imigranții scoțieni credeau că o pisică neagră care intră într-un trezor era ghinion și ar putea indica moartea unui membru al familiei.

3. Zeița nordică Freyja a condus un car tras de o pereche de pisici negre.

4. Un soldat roman a ucis o pisică neagră în Egipt și a fost ucis de o mulțime furioasă de localnici.

5. Folclorul popular spune că, dacă ai avea un neg pe pleoapă, frecarea cozii unei pisici negre pe ea ar face ca stilul să dispară.

6. Dacă găsești un singur păr alb pe pisica ta neagră, este un bun augur.

7. În țările de frontieră ale Angliei și în sudul Scoției, o pisică neagră ciudată pe pridvor aduce noroc.