Sfaturi pe care as fi vrut sa le primesc la 18 ani si de care ar fi trebuit să țin cont

1. Nimic nu durează pentru totdeauna

Schimbarea este normală, iar nimic nu rezistă pentru totdeauna. Mai devreme sau mai târziu se va termina. Aceasta este una dintre ideile de bază din cultura orientală: totul se termină până la urmă, nimic nu este infinit.

2. Renunță la ceea ce nu ți se potrivește

Tot ceea ce vine nou în viata, aduce cu sine experiențe noi, trăiri noi. Nu te ascunde de schimbări, de noile experiențe, primește-le cu brațele deschise. Cu cât trăiești mai multe experiențe noi – diferite de ce ai trăit până acum – cu atât îți șlefuiești personalitatea. Devii sofisticat, mai complex. Devii complet.

3. Rareori vei găsi un moment perfect pentru a acționa

Când aștepți momentul perfect să faci ceva, o să ai de așteptat multă vreme. Crizele vor veni, stelele nu se vor alinia nicicând perfect, impozitele nu vor scădea. Nu există clipa perfectă pentru a începe o afacere, a te muta împreună cu persoana pe care o iubești.

Nu există clipa perfectă.

4. Cucerește-ți fricile, nu le ascunde

O definiție a curajului, a la Donald Trump: Să ai curaj nu înseamnă să nu îți fie frică, ci să îți cucerești frica. Asta face diferența dintre învingători și învinși.

5. Peste ani, toate tragediile tale de azi nu vor mai conta

Toate dramele de azi, toată anxietatea pe care o trăiești, nu o să mai valoreze nimic peste câțiva ani. Poate că astăzi ești în ceva ce crezi că este de viata și moarte. Ei bine, sunt puține lucruri realmente de viata și de moarte. Peste 5 ani probabil nici nu îți vei mai aminti toate detaliile despre ce ai pățit azi.

6 Clarifică problemele pe care le ai cu ceilalți

În majoritatea cazurilor, problemele pe care le avem cu ceilalți pornesc de la puncte de vedere diferite sau interese care nu se suprapun. Când ai o problemă cu cineva discut-o direct cu acea persoană.

7. Nu încerca să faci pe plac tuturor

În primul rând nu am reușit vreodată să fac asta. Oricât am încercat, nu am reușit să mulțumesc pe toată lumea, iar eu eram frustrat că nu mai fac ce vreau eu. Într-un final am renunțat să mai fac celorlalți pe plac.

8. Lucrurile pe care le faci îți vor aduce mult mai multe satisfacții decât cele pe care le eviți

9. Urmează-ți pasiunile

Un sfat pe care l-am ignorat complet multă vreme. Când faci ceva ce te pasionează, timpul trece mai repede și în mod sigur mai plăcut. Mai devreme sau mai târziu pasiunile te vor duce spre oameni asemenea ție și vor apărea oportunități noi de a le transforma și în surse de venit.

10. Viața este o suită de alegeri. De unele nu putem scăpa.

Alegerile și deciziile pe care le evităm astăzi ni se vor întoarce cândva. Cel puțin alegerile importante vor reveni mereu, până le clarificăm. Este mai bine să faci alegeri greșite, decât să nu alegi deloc.

Loading...