Și albina și musca, amândouă zboară. Unde se așază, acolo e diferența…

Mi-a plăcut comparația asta si imediat m-am dus cu gândul la unii oameni pe care i-am întâlnit…unii albine, altii muște. Si vă las pe voi să spuneti pe ce bâzâie fiecare…

Oamenii se împart în două categorii. A treia nu există.

Întâlnim de-a lungul vieții noastre foarte multe persoane care se plâng mereu că viața e complicată, că sunt foarte mulți oameni răi în jur și cât de mult suferă de pe urma lor. Dar există și persoane care, dimpotrivă, văd doar lucrurile bune.

Unii oameni sunt ca muștele care zboară și se așează pe tot ce este murdar. Dacă, de exemplu, într-o grădină vor fi multe flori parfumate, iar într-un singur colț de acolo va fi murdărie, aceasta va zbura de-a lungul întregii grădini fără a se opri pe vreo floare. Se va îndrepta spre cea murdărie și va rămâne acolo.

Dacă ar putea să vorbească și ați întreba-o dacă știe unde se află trandafirii în grădină, atunci ea ar răspunde că nu există nici un trandafir în lume”.

Există oameni care sunt exact ca muștele, au învățat să găsească murdărie și lucruri urâte peste tot, ignorând lucrurile frumoase.

O altă categorie de oameni este ca albinele care găsesc ceea ce este frumos, aromat și dulce.

Să spunem, de exemplu, că într-o cameră foarte murdară a pus cineva o vază cu flori. Dacă o albină va intra acolo, va zbura peste toată murdăria și se va roti de jur împrejur până când va găsi florile și se va opri.

Și dacă o veți întreba dacă este și unde se află gunoiul în acea cameră, ea vă va răspunde că nu l-a observat, dar a văzut că în acea cameră sunt hortensii, trandafiri și violete, acolo este miere de albine, dar dincolo este zahăr… Ea observă doar frumusețea din jur…

Fiecare persoană face parte din categoria Muștelor sau a Albinelor. Noi singuri alegem spre ce să ne concentrăm atenția.