Simbolurile Crăciunului – semnificația obiectelor folosite de Crăciun

Cu toții așteptăm în fiecare an sărbătorile de iarnă, în special Crăciunul. Este acea perioadă din an în care ne aducem aminte cu plăcere de copilărie, de împodobirea bradului și respectăm tradițiile. Iată semnificația celor mai importante zece simboluri ale Crăciunului:

Bradul de Crăciun
Despre bradul de Crăciun s-au scris multe, dar în primul rând el reprezintă simbolul speranței și al vieții veșnice, fiind verde pe tot parcursul anului. Se spune că acele bradului îndreptate în sus simbolizează legătura omului cu Dumnezeu.

Cadourile de Crăciun
Cadourile ne reamintesc că Hristos a fost un dar dat omenirii de către Dumnezeu. Obiceiul darurilor de Crăciun provine din exemplul celor trei magi care au urmat steaua pentru a i se închina lui Iisus. Ei i-au oferit fiului lui Dumnezeu, ca unui împărat: aur, smirnă și tămâie.

Culorile Crăciunului
Culoarea roșie simbolizează sângele vărsat de Iisus pentru păcatele noastre, verdele simbolizează viața eternă, iar auriul este o expresie a regalității lui Hristos.

Lumânările
Acestea sunt folosite ca niște decorațiuni tradiționale de Crăciun, aducând lumină și căldură în iernile reci. Se mai spune că lumânările aprinse de Crăciun simbolizează Steaua din Betleem.

Clopoțeii de Crăciun
Aceștia simbolizează venirea pe lume a lui Iisus Hristos și marchează începutul sezonului de vacanță. Sunetul clopoțeilor ghidează oile rătăcite înapoi în staul, la fel cum Dumnezeu ne călăuzește să îi urmăm calea.

Floarea Craciunului
Poinsettia, cunoscută și sub numele de Floarea Crăciunului sau Crăciuniță, este o plantă pe care o găsești în aproape toate casele în perioada Sărbătorilor de iarnă. Legenda spune că niște copii săraci din Mexic au vrut să ii ofere un cadou lui Iisus și pentru că nu aveau altceva i-au dus câteva buruieni. În mod miraculos, din aceste buruieni a înflorit o Crăciuniță roșie, iar de atunci planta a devenit o tradiție de Crăciun.

unica.ro

 

Loading...