Simona Halep e pentru prima dată în finala Wimbledon 2019! Felicitari! Hai Simona!

Simona Halep s-a calificat în premieră în finala turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, joi, după ce a învins-o în penultimul act pe ucraineanca Elina Svitolina cu 6-1, 6-3. Siteul oficial al WTA a vorbit la superlativ despre jocul româncei.

Halep (27 ani), numărul şapte mondial, a reuşit un meci formidabil şi va disputa prima sa finală la All England Club, după ce în 2014 juca semifinala.

“Halep a devenit prima româncă ajunsă în finala de la Wimbledon”, titrează wtatennis, care apoi vorbeşte la superlativ de prestaţia Simonei: “Performanţă fenomenală a Simonei Halep, care a rămas agresivă pe toată durata partidei pentru a ajunge în prima ei finală de la Wimbledon. Va fi primul ultim act important pentru româncă, de la finala câştigată la Roland Garros în 2018”.
Wimbledon 2019 | Simona Halep, cifre impresionante

Simona Halep a intrat perfect în meci, având un plan foarte bine stabilit, de la care nu a abdicat vreo secundă. Halep a ştiut că doar fiind agresivă îi va pune mari probleme ucrainencei şi şi-a asumat multe riscuri.

Chiar şi aşa, în duelurile de durată, Halep a dovedit încă o dată că e cea mai bună din lume şi una dintre cele mai bune din istorie.

“Simona a reuşit 26 winners şi a câştigat 25 din cele 32 de raliuri de peste 9 mingi”, mai notează wtattennis.com.

În finala de la Wimbledon, duminică, Simona Halep o va întâlni pe Serena Williams – Barbora Strycova.

Loading...