Singurătatea este periculoasă pentru sănătatea ta. 6 moduri care vă pot ajuta să-i faceți față

Sentimentul de singurătate ne afectează mai tare decât ne-am fi imaginat. Nu ne dăm seama încă de la început, însă dacă rămânem într-o stare continuă de singurătate, ne deprimăm atât de tare încât corpurile cedează să mai funcţioneze cum trebuie, apar problemele de sănătate tot mai grave şi, într-un final, decesul.

Dar există, oare, soluții, care să ne aline sentimentul că suntem singuri pe lume? Psihologii au întocmit o listă de sugestii, care vă pot ajuta să treceți mai ușor peste ea:

1. Creați o listă de activități pe care le puteți face singur.  Scopul este distragerea de la singurătatea acută într-un mod sănătos. De altfel, putem folosi singurătatea ca pe o oportunitate de a ne cunoaște mai bine pe noi înșine.

2. Căutați locuri unde puteți cunoaște alți oameni, poate la fel de singuri ca voi. Scopul este să fiți mereu în preajma oamenilor, chiar dacă nu vă veți face neapărat prieteni.

3. Faceți o listă cu persoanele la care aputeți apela atunci când vă simțiți cuprinși de anxietate. Fie că e vorba de un prieten, sau de un membru al familiei, ideea este să puteți apela la o persoană pozitivă, dispusă să vă asculte și să vă sprijine în aceste momente delicate.

4. Forțați-vă să fiți mai sociabili uneori, chiar dacă vă sperie ideea. De multe ori, simțim că ne este groază de oameni, de locuri aglomerate. Este o metodă de a ne înfrunta propriii demoni și care, cu timpul, ne va ajuta să ne schimbăm.

5. Încercați să fiți de ajutor celor din jurul vostru. O muncă de voluntariat o să vă dea sentimentul că sunteți de folos și ajută la crearea de conexiuni pozitive cu oameni noi, sau cu căței și pisici, care vor fi fericiți de fiecare dată să vă revadă.

6. Luați în considerare și terapia. Chiar dacă priviți cu scepticism mersul la psiholog, poate fi util chiar și simpul fapt că acolo puteți fi ascultați. Și, bineînțeles, consiliați.