Singurul defect al câinilor este ca iubesc orice om, fie bun sau rău…

Să nu va luați un câine! Lăsați-o baltă! Nu vă luați un căine pentru nici un motiv.
Pentru că, după ce ați petrecut un timp cu el nu o să mai fiți la fel! Nu o să mai fie nimic ca înainte!

O să vă pară că lumea de până atunci nu mai este la fel! Pentru că dimineața când o să vă treziți o să apară doi ochi zâmbitori,o coadă care se zbate și o limbă pe obraz! Pentru ca o să vă treziți într-o cursă frenetică afară să-și facă nevoile indiferent de anotimp! Și asa o să va dati seama cum trece timpul,cum copacii rămân făra frunze, cum apar din nou mugurii, o să ascultați cântecul păsărelelor!

Pentru ca o să fiți constrânși să deveniți echilibriștii timpului, să gasiți un ritm care acompaniază doua inimi. Pentru că, atunci când o să vă loviți el o sa fie cel care vă linge rănile, chiar și pe cele care nu se văd.

Nu vă luați un câine. Niciodată. Pentru că dacă sunteți oameni adevărați, el o să vă educe. O să vă învețe ce înseamnă dragostea necondiționată. Și nu o să vă ceară nimic în schimb. Nu o să va ceară să vă schimbați. Vă acceptă asa cum sunteți.

O să vă învețe să nu urâți. Să iertați. O să vă învețe să nu folosiți cuvinte. O să vă învețe ce înseamnă loialitate și onestitate. Nu vă luați un câine. Pentru că după ce v-a învățat toate astea o să cereți și de la alții toate aceste lucruri….și nu o să înțelegeți de ce alții nu sunt așa. Nu vă luați un câine. Pentru că o să deveniți un adevărat om maidanez din acela care încearcă să creadă în oameni dar este întotdeauna dezamăgit.