Somnul nu te salvează dacă sufletul este cel obosit…

Oboseala sufletului apare atunci când nu avem grijă de noi în mod corespunzător la un nivel spiritual. Dacă consumăm în mod constant resursele care provin din bunăstarea spirituală, sperând că sufletul nostru ne va îngriji și ne va oferi ceea ce avem nevoie, fără a depune vreun efort în prioritizarea sănătății spirituale, putem ajunge să suferim de o oboseală spirituală.

Atunci când ne gândim la problemele sufletului, uităm că fiecare aspect al ființei noastre este conectat. Prin urmare, problemele sufletului se pot manifesta într-o manieră fizică. Sunt incluse dureri, sentimente de tensiune, amețeală, greață, vedere încețoșată, dureri de cap și migrene.

Atunci când sufletul este epuizat, încercăm să găsim pacea în această lume confuză. Acest lucru poate duce la un sentiment crescut al anxietății, unul care îți dă neliniște. Acest debut brusc al anxietății cronice poate duce la atacuri ușoare de panică, adesea fără avertismente sau explicații clare.

Vei da peste provocări și dificultăți în viața ta. În general, găsești forța și curajul de a face față în mod direct acestor provocări. Cu toate acestea, în momentul în care sufletul obosește, te simți slab și copleșit. Chiar și ideea de a face față celor mai mici provocări poate părea imposibilă și copleșitoare.

Deși un somn bun în timpul nopții sau chiar și un pui de somn poate remedia oboseala fizică, somnul nu ajută foarte mult oboseala sufletului. Poți dormi cât de mult vrei, dar tot nu te odihnești cum trebuie atunci când sufletul tău este obosit. Chiar dacă îți poți liniști mintea și dormi o noapte întreagă, te vei trezi la fel de obosit ca atunci când te-ai dus la culcare.

Multe persoane care se confruntă cu oboseala sufletului se vor distanța de prieteni și de membrii familiei. Nu este neapărat vorba despre o distanță fizică, ci o distanță mentală, emoțională și spirituală. S-ar putea să îți contești abilitatea de a avea încredere în alții. De aceea, vei ajunge să te simți singur.