Speranța este credința că totul va fi bine! 5 moduri de a spera în Dumnezeu când te simți fără speranță

Speranța devine combustibilul pentru cei obosiți și doborâți pentru a îndrăzni să creadă că soarele va ieși din nou, pentru cei care au pierdut totul si ai au un singur fir să îndrăznească să creadă și să spere că există încă frumusețe în această viață…. Speranța în sine este credința că Dumnezeu are planuri pentru noi și că ele sunt într-adevăr bune. Pentru orice poveste din Biblie, speranța este o componentă importantă a călătoriei.

1. Căutați Inima lui Dumnezeu
Când te simți fără speranță și chiar și atunci când nu, este important să te apropii de Dumnezeu. Căutarea inimii Sale nu numai pentru ce să facă în continuare, ci pentru speranța că tot ce va veni va fi bine.

2. Așteaptă cu răbdare
Speranța necesită răbdare și disponibilitatea de a aștepta un răspuns, o soluție sau o schimbare. Această răbdare va da binecuvântare și recompense. La fel ca așteptarea unei mese savuroase va dura ceva timp.

3. Învață din înțelepciunea altora
Ascultarea înțelepciunii altora care au îndurat situații fără speranță va fi o binecuvântare în vremuri sumbre. Un mentor, un prieten sau un membru al familiei poate fi de ajutor în acest timp. Mulți dintre noi am văzut furtuni care păreau imposibil de recuperat, totuși, undeva pe parcurs, speranța a învins.

4. Amintește-ți ce a făcut Dumnezeu în trecut

5. Așteptați schimbarea
Chiar și atunci când circumstanțele par aproape imposibil de schimbat, putem să ne odihnim în speranța că Dumnezeu lucrează în numele nostru. Dumnezeu are un plan și este bun. O întorsătură neașteptată poate fi chiar după colț.